Activista anti-guvern Esra al-Ghamgam a fost decapitată în Arabia Saudită

După cum anunțam deja în Prima femeie din istoria saudită care riscă să fie executată pentru activism. Tragedia s-a produs: Activista anti-guvern Esra al-Ghamgam a fost decapitată duminică, 19 august, în Arabia Saudită.

Presa relatează că Esra al-Ghamgam a fost reținută împreună cu soțul ei Seyyed Jafar Musa Hashem în zona Qatif de Est Quatah încă din decembrie 2015. Arestarea lui Esra și Musa a fost răspunsul guvernului la activitățile „anti-establishment“ efectuat din cei doi. Niciunul dintre aceștia nu a fost totuși vinovat de crime sângeroase. Esra a fost condamnată la moarte pentru participarea la protestele pașnice din regiune, pentru a încuraja democrația și eliberarea deținuților politici.
Deja peste 75 de persoane au fost decapitate în 2018, iar numărul lor este în creștere, având în vedere că sunt alți 51 de arestați care așteaptă să execute pedeapsa cu moartea.
După cum sa raportat de către YCJ, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, a încercat să se prezinte ca un inițiator de reforme sociale și promisiuni de liberalizare. În luna mai a eliminat interdicția femeilor de a conduce mașina, însă, în ce privește astfel de cazuri, pare că este neputincios.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.