Alimentarea vehiculelor electrice din mers, wireless, precum telefoanele mobile

Infrastructurile economiei mondiale sunt bazate peste 30% pe hidrocarburi, petrol.

Soluții mai bune sunt dar cei care sunt puși să ia decizii sun slugile banului iar petrolul a produs bani mari și a creat mafii globale.

Nu se vrea trecerea imediată pe soluții în folosul viitorului umanității și salvării mediului.

Foarte multe dintre soluțiile bune zac ascunse și nebăgate în seamă doar pentru ca populația să sufere și să plătească un preț nejustificat de mare pentru transport.


Vehiculele electrice, în forma lor actuală, nu sunt practice pentru călătorii pe distanțe lungi, din cauza necesității opririi multiple sau lungi la stațiile de încărcare. Potrivit goodnewsnetwork.org

Ce s-ar întâmpla dacă ar putea camioanele, și nu doar, – precum avioanele care pot fi alimentate în zbor din altă aeronavă – să primească oricând curent în timpul călătoriei?

Ideea sună ca ficțiune științifică, dar există deja tehnologii care ar putea facilita încărcarea vehiculelor din mers.

De exemplu, mașinile Tesla folosesc un radar pentru a detecta viteza altor mașini din jurul lor, ceea ce controlează viteza mașinii în raport cu traficul, caracteristică care face posibilă conectarea.

Cu stațiile de încărcare a energiei rurale aproape inexistente, Swarup Bhunia și ingineri de la Universitatea din Florida, Gainesville, postulează că „încărcarea peer-to-peer” și „stațiile de încărcare mobilă” ar putea rezolva această problemă mai repede decât proliferarea curentă a punctelor de încărcare sau de schimb al bateriei.

Alături de ideea stațiilor de încărcare mobilă, Bhunia consideră că, dacă tot mai multe persoane ar cumpăra mașini electrice, ar fi super eficient dacă toate mașinile de pe drum ar putea împărți între ele curentul electric.

Ideea este îndrăzneață și cu siguranță ceva din filmul Blade Runner sau Ex Machina, dar Bhunia explică că, incredibil, este cea mai simplă modalitate de a rezolva cele două mari piedici care împiedică consumatorii să rezolve durata bateriei și durata de încărcare.

Tehnologia cloud pentru trafic

„O serie de programatori care se bazează pe cloud decid asupra furnizorilor și a receptorilor de încărcare”, începe ipoteza scrisă de Bhunia într-o revistă numită arxiv care vă permite să discutați materiale care nu sunt supuse recenziei, de la egal la egal.

Ceea ce Bhunia și echipa descriu este un sistem cloud care examinează toți șoferii de vehicule electrice de pe drum, unde merg și cât încărcare are fiecare vehicul.

Apoi, cloud determină, de exemplu, că A are o baterie de 89%, dar necesită doar 4% pentru a ajunge la destinație, în timp ce B are o baterie de 22%, dar necesită 31% pentru a ajunge destinația sa.

Dacă redirecționarea nu este intruzivă, sistemul va instrui cele două vehicule electrice să efectueze transferul debitului de curent.

Apoi, sistemul ar conecta furnizorul cu destinatarul, iar un sistem de credit ar asigura că toată lumea plătește pentru cheltuielile pe care le folosește.

În cadrul unei rețele de trafic date, încărcarea fiecărui vehicul ar putea fi examinată în funcție de cererea pentru fiecare vehicul și „stații de încărcare mobile”, care ar fi camioane  mari cu echipamente de încărcare la bord pentru a umple lacunele cererii.

„Ne așteptăm la un braț telescopic sigur, izolat și stabil, care poartă cablul de încărcare”, se arată în document, care descrie cum să se efectueze o încărcare într-o altă mașină în timp ce rulează pe autostradă, la fel ca două avioane în timpul alimentării din aer.

Un lucru extrem de interesant pe care și-l imaginase echipa ar fi încărcarea wireless în viitor, așa cum putem face deja cu telefoanele noastre.

Imaginați-vă că aveți nevoie de o anumită încărcare, așa că trebuie doar să vă aduceți mașina alături de un camion, să setați controlul automat al vitezei și să reîncărcați fără fir înainte de a continua drumul.

Volkswagen a dezvăluit deja un proiect conceptual pentru un robot mic, care va purta o remorcă de baterii în timp ce încarcă toate mașinile într-un anumit garaj și

…dacă tehnologia ar putea fi adoptată pe o stație de încărcare mobilă, cum ar fi un camion, o mașină, semi-remorcă, sau chiar drone, așa cum și-au imaginat unii, visul Bhunia de a avea o rețea de încărcare peer-to-peer cu partajare cloud este deja la jumătatea drumului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.