Ambasada Statelor Unite, anunţ pentru români. Când începe Loteria Vizelor

Ambasada SUA a transmis un comunicat prin care a anunţat când încep înregistrările pentru Loteria Vizelor. Aceasta va avea loc în perioada 3 octombrie – 6 noiembrie 2018.

Câştigătorii vor fi anunţaţi începând cu 7 mai 2019. Înregistrarea electronică începe miercuri la ora 19:00 și va rămâne disponibilă până marți 6 noiembrie 2018 la 19:00.

”Departamentul de Stat administrează anual programul de imigrare “Diversity Visa” mandatat de Congresul S.U.A. Secţiunea 203(c) a Legii de Imigrare şi Naționalitate (INA) stabileşte o clasă de imigranți cunoscută ca “diversity immigrants” din ţările cu rate mici de imigrare în Statele Unite de-a lungul istoriei. Pentru anul fiscal 2020, vor fi disponibile 50.000 de vize DV (“diversity visas”).

Nu se percepe nicio taxă de înregistrare în programul DV. Instrucțiunile complete se pot găsi pe pagina de internet a Departamentului de Stat la www.usvisas.state.gov/dv/instructions”, se arată în comunicatul de presă al Ambasadei SUA la București.

Cei care se înscriu trebuie să transmită o fotografie recentă, făcută în ultimele şase luni. Cei care nu ţin cont de acest criteriu vor fi descalificaţi. De asemenea, nu există nicio taxă pentru transmiterea unei înregistrări electronice.

Cei care participă la program trebuie să îşi tipărească pagina de confirmare generată online. Aceasta trebuie păstrată până pe 30 septembrie 2020.

”Numărul unic de confirmare este singura modalitate de a verifica dacă o cerere de participare a fost selecţionată şi de a obţine informaţii despre solicitarea de viză şi despre programarea la interviu, dacă cererea a fost selecţionată.

Participanţii nu trebuie să permită altor persoane să le rețină pagina de confirmare, ci să şi-o păstreze ei înșiși astfel încât să poată verifica independent situaţia cererii lor de participare”, se mai arată în comunicatul remis mediafax.ro.

Din data de 7 mai 2019 participanţii la programul DV-2020 vor putea folosi numărul lor de confirmare pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov dacă cererea lor a fost selecţionată.

”Pe pagina Entrant Status Check participanţii selecţionaţi vor fi informaţi despre modalitatea de a solicita vize de imigrare DV pentru ei şi membrii de familie eligibili.

Departamentul de Stat nu trimite mesaje e-mail pentru a îi înştiinţa pe participanţi că au fost selecţionaţi pentru programul Diversity Visa. Informaţia este disponibilă NUMAI pe Entrant Status Check.

Vă atenționăm să nu daţi crezare niciunui e-mail care vă informează că aţi fost selecţionat să solicitaţi o viză în programul DV. Aceste e-mailuri înşelătoare sunt trimise de persoane de rea credinţă cu intenţia de a extorca sume de bani din partea dvs. sau pentru a obține datele dvs. personale.

Rețineți: guvernul american nu a trimis niciodată e-mailuri de înștiințare a participanților că au fost selecționați și nici nu se intenționează acest lucru pentru programul DV-2020. Departamentul de Stat nu va solicita niciodată bani prin poștă sau servicii de tipul Western Union”, mai atenționează Ambasada SUA la București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.