Armele de distrugere în masă deținute la ora actuală, pot distruge de cel puțin 100 de ori Terra

Numărule exact de focoase nucleare pe care îl deţine fiecare ţară este unul imprecis, deoarece ţările sunt secretoase în această privinţă. Mai jos regăsiţi estimarea Asociaţiei de Control a Armelor şi a Federaţiei Cercetătorilor Americani.

Coreea de Nord deţine 10-20 focoase nucleare, în timp ce a organizat 6 teste balistice cu acestea, ultimul fiind în septembrie 2017.

Israel deţine aproximativ 80 de focoase nucleare, iar date despre teste balistice nu există. India deţine între 120 şi 130 de astfel de arme, ultimul test balistic fiind în mai 1998.

Pakistanul deţine 130 până la 140 de focoase nucleare, ultimul test efectuat fiind tot în mai 1998. Marea Britanie deţine 215 arme nucleare, ultimul test balistic fiind în 1991.

China deţine aproximativ 270 de arme nucleare, în 1996 testându-le ultima dată.

Franţa dispune de cele mai multe focoase nucleare, după SUA şi Rusia, acestea fiind în număr de aproximativ 300. Ultimul test balistic al francezilor a fost în 1996.

SUA este pe locul doi la nivel mondial în ceea ce priveşte capacităţile nucleare, cu aproximativ 6.550 de focoase, în timp ce Rusia deţine aproximativ 6.800 de focoase nucleare. Aici, posibil să fie invers, posibil să fie o perversă frăție! Își păzesc secretele!

Efectele unei explozii cu astfel de arme printre care se numără mai multe tipuri diferențiate pe tipuri: cele bazate exclusiv pe reacția de fisiune nucleară și cele care utilizează fisiunea nucleară pentru amorsarea reacției de fuziune nucleară:

  • Unda de șoc produce modificarea bruscă a presiunii aerului și vânturi puternice. Construcțiile mari sunt distruse de modificarea presiunii aerului în timp ce vânturile puternice distrug vegetația și omoară oamenii. Dacă explozia are loc la suprafața sau în apropierea solului se produce un crater din care materialul este ridicat în atmosferă, de unde revine sub forma de depuneri radioactive.
  • Circa 35% din energia exploziei este sub forma de radiație luminoasă și termică (căldură). Radiația luminoasă produce orbirea prin arderea retinei. Radiația termică produce arsuri ființelor vii și incendierea materialelor combustibile.
  • Efectele radiațiilor nucleare directe sunt în general mai mici decât cele ale undei de șoc sau radiației termice. La armele cu neutroni spre exemplu efectul radiației directe (neutroni) este cel mai puternic. Iradierea directă cu radiații nucleare duce la deces sau în cazul dozelor mai mici la boala de iradiere.
  • Particulele radioactive ridicate în atmosferă (norul în formă de ciupercă) revin pe pământ în apropierea locului exploziei. Ele nu produc multe decese deoarece afectează zona unde oamenii au fost deja uciși de celelalte efecte. În funcție de condițiile meteorologice, norul radioactiv poate fi deplasat la distanțe mari iar depunerile pe sol pot afecta zonele mai îndepărtate.
  • Undele electromagnetice produse de explozie rezultă prin absorbția radiației gama în aer și în sol. Pulsul de unde electromagnetice generează câmpuri electrice de mii de volți pe durate extrem de scurte. Consecințele privesc în special comunicațiile și rețelele electrice.

Fiecare mare putere deținătoare de arme nucleare motivează prin faptul că se apără! În cazul armelor de distrugere în masă nu putem vorbi de apărare, o explozie nucleară nu ar alege inamicul, distruge arii semnificative cu tot ceea ce este în jur.

Sub motivul siguranței naționale și apărării, toate statele lumii dețin arme de ucidere. Aceste arme au costat sume enorme pe contribuabili. Alocându-se de la bugete sume uriașe pentru așa-zisa apărare, a câștigat doar industria militară care este un sector privat și exclusivist. Așadar, bogățiile lumii care ar eradica foametea și epidemiile, bolile și lipsa educației ajung în buzunarele câtorva neoameni care dețin fabrici de arme și, cu banii, influențează deciziile politice!

Americanii și rușii pretind să fie jandarmii planetei și ba unul ba altul fac declarații de inamiciție. Pe de altă parte fac afaceri uriașe împreună și râd de statele mai mici. Conflictele ruso-americane au avut loc mereu pe teren neutru, războiul de proximitate, ucigând populații nevinovate iar americanii pretinzând că propagă democrația… deci democrația înseamnă moarte și distrugere? La nivel global totul se decide în interesul economic a câtorva, ignorându-se cele mai elementare principii pe care pretind ca alte state să le respecte când e vorba de interesul acestor doi mari inamici ai planetei Pământ. Tot aceștia doi au fabricat și vândut uriașe cantități de arme statelor mai mici, adesea provocând necesitatea utilizării!…

Atât Putin cât și Trump vorbesc fățarnic despre pacea lumii și dezarmare. În realitate se înarmează și mai mult, vând arme și mai mult, instigă popoarele și le subjugă cu amenințarea unui posibil război. Iar voi, oameni de rând, vă plasați pro americani sau pro ruși în condiția în care ambii sunt dușmanii voștri? Cu propriile voastre popoare când veți fi pro?

O singură armă nucleară acum șapte decenii a distrus un oraș întreg în Japonia. Atacul fiind repetat și în al doilea oraș, pentru a nu fi dubii asupra eficienței!… Armele astăzi sunt evoluate tehnologic, deci și mai periculoase… Un singur focos dintre cele aproape 20.000 deținute pe Pământ, este capabil să distrugă o capitală. Câte capitale sunt? 200?

Dacă s-ar produce o explozie a întregului arsenal, probabil ar distruge sistemul solar… Iată de ce popoarele lumii ar trebui să aleagă oameni înțelepți la conducerea lor și nu carismatici sau care le promit bunăstarea... Bunăstare prin oprimarea altor popoare!…

Pentru a exista state bogate, zeci de alte state sunt menținute în sărăcie… iar cele bogate vorbesc de valori și de democrație? Cetățenilor statelor bogate li se spune că cei săraci sunt mizerabili și inferiori… și că doar ei, ăștia bogați, au dreptul și merită să fie bogați… cetățenilor statelor sărace li se spune că mai există încă din mila celor bogați, altfel ar fi fost morți…

Nu am ceva împotriva bogăției, ci împotriva la ce servește și cum s-a obținut… Planeta are nevoie astăzi de o nouă gândire și mai ales o nouă atitudine… altfel, iată, deja efectele le resimțim… și nu e vorba de pericolul armelor nucelare… mai sunt și armele tehnologice sofisticate, armele psihice, economice, biologice și chimice… cheltuim pe arme… bravo omenire! …laudă-ți conducătorii, brav popor american și rus… cetățeanule, cât te simți apărat dacă deții nucleare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.