ARMONIE: O biserică și o moschee și-au unit forțele pentru a hrăni familiile cu venituri mici

Dacă umanitatea a cunoscut în acești ultimi ani grave derapaje religioase, soldate cu sute de martiri ale comunităților creștinilor sau cu agresive forme de discriminare față de islamici și, foarte grav, sutele de vieți pierdute din lumea islamică din cauza războaielor, iată și un exemplu că oamenii pot conviețui în armonie:

Biserica și Moscheea s-au reunit pentru a hrăni familiile sărace și a le oferi proiecții gratuite de sănătate pentru Crăciun

Într-un exemplu încurajator de compasiune inter-religioasă, o biserică și o moschee din New York și-au unit forțele pentru a hrăni familiile cu venituri mici și a oferi analize gratuite de sănătate.

În ziua de Crăciun, Biserica Metodistă din Westbury a colaborat cu Centrul Islamic Long Island pentru a oferi o masă caldă – și o primire și mai caldă – familiilor aflate în dificultate financiară.

Deși biserica și moscheea au mai contribuit la facilitarea acestor sărbători de Crăciun în ultimii 5 ani, acesta este primul eveniment în timpul căruia au oferit și consultații de sănătate.

„Putem să le oferim serviciul suplimentar de a fi supuși supravegherii medicale, deoarece avem atât de mulți medici în comunitatea noastră”, a declarat Mukheet Ahmed, voluntarul Centrului Islamic

Cele două institute religioase speră că activitatea lor caritativă colaborativă îi poate ajuta pe ceilalți să privească dincolo de diferențele lor în anul care vine.

„Nu vedem religia ca pe o graniță, o vedem ca fiind ceva care poate fi de ajutor”, a spus un alt voluntar reporterilor. „Vreau să creez o legătură între toate credințele. Cred că atunci când este vorba de necazuri, suntem cu toții oameni.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.