Aspirina și vitaminele B reduc în organism daunele create de poluare

Un nou studiu raportează că medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi aspirina, pot reduce efectele negative ale expunerii la poluarea aerului asupra funcției pulmonare.

Cercetătorii au analizat un set de date, colectate dintr-un eșantion de 2.280 de bărbați din zona Bostonului, care au fost supuse unor teste pentru a determina funcția lor pulmonară.

Vârsta medie a participanților a fost de 73 de ani. Cercetătorii au examinat relația dintre rezultatele testelor, utilizarea AINS și a particulelor de mediu (PM) și a carbonului negru în luna anterioară testului, luând în considerare o varietate de factori, inclusiv starea de sănătate a subiectului și dacă a fost sau nu fumător.

Ei au descoperit că utilizarea oricărui AINS reduce aproape la jumătate efectul PM asupra funcției pulmonare, cu asocierea consistentă în toate cele patru măsurători săptămânale de poluare a aerului din aceeași zi, până la 28 de zile înainte de testarea funcției pulmonare.

Deoarece majoritatea oamenilor supuși la studiu care au luat AINS au folosit aspirina, cercetătorii spun că efectul modificator pe care l-au observat s-a datorat în principal aspirinei, dar adaugă că efectele AINS care nu sunt aspirine sunt la fel demne de luat în seamă și de explorare ulterioară.

În timp ce mecanismul nu este cunoscut, cercetătorii susțin că AINS atenuează inflamația cauzată de poluarea aerului.

Echipa de cercetători de la Columbia Mailman și a Universității Boston și-a publicat descoperirile în Jurnalul American de Medicină respiratorie și de îngrijire critică.

„Rezultatele noastre sugerează că aspirina și alte AINS pot proteja plămânii de efectele poluării aerului”, spune primul și corespondent autor Xu Gao, doctor, cercetător post-doctoral. „Desigur, este încă devreme să minimalizăm expunerea noastră la poluarea aerului, care este legată de o serie de efecte adverse asupra sănătății, de la cancer la boli cardiovasculare.”

„În timp ce politicile de mediu au înregistrat progrese semnificative în reducerea expunerii noastre generale la poluarea aerului, chiar și în locurile cu un nivel scăzut de poluare a aerului, maximele pe termen scurt sunt în continuare la ordinea zilei”, spune autorul principal Andrea Baccarelli, președinte al Departamentului de Științe ale Sănătății Mediului la Columbia Mailman. „Din acest motiv, este important să se identifice mijloacele de minimizare a acestor daune.”

Un studiu anterior realizat de Baccarelli a descoperit că vitaminele din grupa B pot juca, de asemenea, un rol în reducerea impactului asupra sănătății poluării aerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.