Astăzi este Ziua internațională a copiilor dispăruți

25 mai, Ziua internațională a copiilor dispăruți

Începând cu 1983, la 25 mai este marcată Ziua internaţională a copiilor dispăruţi. Principalele acţiuni organizate la data de 25 mai aparţin Reţelei Globale a Copiilor Dispăruţi (Global Missing Children’s Network – GMCN),

…la rândul ei o iniţiativă comună a Centrului Internaţional pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi şi a Centrului Naţional pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi din SUA. CITIȚI DETALII pe stirile.tvr.ro


Firește că nu este o zi celebrativă, ci de conștientizare asupra acestor drame și tragedii adesea, pe care le trăiesc foarte mulți copii din întreaga lume.


Organizațiile naționale și internaționale de protecție a copilului încurajează părinții să se pregătească pentru scenariul celui mai rău caz, prin păstrarea informațiilor la zi și identificarea copiilor lor, inclusiv documente medicale și stomatologice, documente emise de guvern și fotografii clare.

În plus, dacă este disponibil, este posibilă și colectarea și arhivarea înregistrărilor de amprente și a probelor de ADN.

Pași de urmat când copilul tău a dispărut:

Contactează imediat autoritatea locală.

După ce raportezi dispariția copilului la forțelor de ordine, dacă există o organizație pentru copiii dispăruți la nivel local, național sau regional, sună-i și pe ei, astfel încât să te poată ajuta.

Dacă lipsește de acasă copilul, uită-te oriunde s-ar fi putut ascunde, lângă sau în jurul casei.

Dacă te afli într-un magazin și copilul dispare, anunță administratorul magazinului, managerul de siguranță sau un alt angajat cât mai repede posibil.  Apoi, sună imediat Poliția.

Când denunți faptul că un copil lipsește, este important să furnizezi cât mai multe informații despre copil: numele, data nașterii, înălțimea, greutatea și descrierea oricărui alt identificator unic, cum ar fi ochelari de protecție, bretele și semne de naștere.

Explică limpede circumstanțele în care copilul a dispărut și ce a purtat când a dispărut.

Este important să rămâi cât mai calm, deoarece le va permite agenților de ordine să înțeleagă mai bine ce s-a întâmplat și să pună toate întrebările relevante pentru a ajuta la localizarea copilului cât mai rapid.


Peste un milion de copii dispăruți în toată lumea în fiecare an.


În Italia în fiecare săptămână dispare un copil și doar 18 la sută dintre ei sunt găsiți.

Datele furnizate de Telefono Azzurro pentru Ziua internațională a copiilor dispăruți sunt alarmante.

Copiii dispăruți, furați de la părinți sau răpiți, se regăsesc în multe cazuri într-un alt teritoriu decât cel în care au dispărut – spune profesorul Ernesto Caffo, președintele Telefono Azzurro.

Adesea sunt victime ale traficului sau exploatării, călătoresc prin Europa. Din acest motiv, un serviciu comun și sinergic are o importanță fundamentală, care favorizează cooperarea dintre forțele de poliție ale fiecărui stat prin mandat european și răspunde prompt la cazurile raportate, de asemenea, în diferite țări, pentru a crește șansele de a-i găsi.

Telefono Azzurro timp de zece ani, în colaborare cu Ministerul de Interne, a gestionat linia telefonică europeană gratuită 116000 activă h 24/24, coordonată de…

…Missing Children Europe, Federația europeană pentru copiii dispăruți și exploatați sexual …adunând 31 de organizații neguvernamentale din 27 de țări europene.

Minorii străini neînsoțiți fără părinți, fără documente și protecție, victime ale traficului și exploatării sunt deosebit de vulnerabili.

Numai anul trecut, din 150 de dosare despre copii dispăruți, 20 la sută au vizat minori străini neînsoțiți.

România se află printre țările care ”furnizează” pe piața sexuală, prin delicvenți fără scrupule, cei mai numeroși copii.

Să aveți curajul să denunțați orice informație în legătură cu aceste odioase infracțiuni imediat cum le aflați, puteți astfel salva viața cel puțin a unui copil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.