Bărbat fără adăpost internat în spital – cei șase câini îl așteaptă în fața intrării timp de 24 de ore

Când Luiz a fost internat în spital, ”prietenii” lui l-au așteptat timp de 24 de ore. Această poveste  vine din Brazilia iar protagoniștii sunt: el este fără adăpost, prietenii sunt cei șase câini credincioși ai săi.

Când bărbatul a fost dus de urgență la spitalul Santa Casa din Cianorte, sudul Braziliei, toți cei șase câini au urmărit vehiculul pentru mulți kilometri și apoi au rămas în fața clădirii timp de 24 de ore. Fără să se miște, așteptând ca prietenul lor să iasă pe ușa din față.

„Câinii erau disperați. Ei au urmat ambulanța, alergând în spatele mașinii pe străzile aglomerate, riscând, și au ajuns exact odată cu Luiz la spital. Erau furioși și au început să urle fără încete la intrare. După un timp s-au culcat pe cimentul din fața ușii și a refuzat să plece”, a declarat Simone Zilane, membru unui  grup de voluntari pentru apărarea animalelor Amigos de patas.

Din fericire, Luiz s-a recuperat rapid și a fost eliberat a doua zi, dar a fost externat printr-o ușă secundară, fără a putea să-și întâlnească câinii, despre care nici nu își imagina că-l așteaptă.

„Când ne-am dat seama că Luiz a fost externat iar câinii săi nu au știut, rămași la ușa din față, unul dintre voluntarii noștri s-a dus să-l anunțe la casa fratelui său și l-a dus la spital, unde cei șase câini încă îl așteptau“.

Potrivit Amigos de Patas, Luiz trăiește pe străzi, fără adăpost  de 20 de ani, după probleme psihiatrice și nu vrea să locuiască împreună cu frații săi care mereu s-au oferit să-l ajute. El consideră câinii ca frați.

”Am închiriat o casă mică pentru el cu ceva timp în urmă, cu o grădină mare pentru câinii lui, dar nu a acceptat și nici nu a intrat în casă – a spus presei unul dintre frați  -. El a spus că locuința lui este strada.

Până și câinii au luat aceeași decizie: „câinii au fost aduși la adăpostul nostru, creat de un voluntar al asociației noastre, dar aceștia au fugit,  sărind gardul și întorcându-se la Luiz.“

Totuși, după ce a înfruntat internarea săptămâna trecută, Luiz a fost de acord să facă un duș și a mâncat o farfurie de mâncare fierbinte, în timp ce câinii au primit și ei apă și mâncare. Potrivit asociației, a doua zi au revenit pe stradă cu alaiul său loial de prieteni. Casa lui, familia lui. Sursa: lastampa.it

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.