Care sunt cele 12 lucruri pe care ar trebui să le elimini de pe pagina ta de Facebook

Facebook este una dintre cele mai influente resurse de internet din lume, deoarece include milioane de utilizatori din întreaga lume. Dar cu un produs web atât de puternic, trebuie să fii foarte atent că informațiile distribuite pe această reţea să nu fie folosite în detrimentul tău.

Scandalul recent cu Cambridge Analytica a determinat mulți oameni să pună la îndoială legitimitatea acțiunilor Facebook în privința confidențialității utilizatorilor.

Dacă vrei să-ţi păstrezi contul este mai bine să protejați confidențialitatea, aici sunt 12 lucruri pe care ar trebui să le elimini de pe pagina ta:

 1. Ziua de naştere

Ziua ta de naștere este una dintre componentele importante ale datelor tale personale, împreună cu numele și adresa de domiciliu. Astfel unii oameni pot cu uşurinţă obţine acces la contul bancar şi datele tale personale.

 1. Numărul de telefon

Cel mai bun scenariu – un admirator/admiratoare înnebunit/ă după tine, cel mai prost scenariu – emailul şi contul bancar spart.

 1. Numărul mare de „prieteni”

Profesorul de psihologie de la Universitatea Oxford, Robin Dunbar, a sugerat că oamenii pot menține aproximativ 150 de relații durabile. După ce a văzut 3.375 de utilizatori Facebook, Dunbar a constatat că dintre prietenii lor pe Facebook, 4.1 au fost considerați de încredere și 13.6 au manifestat simpatie în timpul „crizei emoționale”. Îndepărtarea „sufletelor moarte” promovează o interacțiune mai sănătoasă în rețelele sociale.

 1. Fotografii cu copilul tău

Dacă fotografiezi pe cineva, trebuie să obții consimțământul pentru publicarea acestor imagini pe rețelele sociale. Ce informații ar dori copiii să vadă despre ei înșiși pe Internet mai târziu? Generațiile anterioare nu au trebuit niciodată să se confrunte cu astfel de acțiuni ale părinților lor, dar apariția internetului și a rețelelor sociale a pus această problemă în discuții.

 1. Informații despre școala la care merge copilul tău

Numărul de infracțiuni sexuale înregistrate cu victime copii crește în fiecare an. Ultimul lucru pe care ţi-l doreşti este să oferi unui maniac ocazia de a ști care este școala la care merge copilul tău.

 1. Activarea serviciilor de localizare

Serviciile de localizare sunt disponibile numai pe Android sau pe iPhone. În 2015, TechCrunch a raportat că peste 500 de milioane de utilizatori au vizitat Facebook de pe telefonul mobil și fiecare dintre ei indicau locația pe Internet și oricine ar fi dorit să le facă rău știau unde aceștia se află.

 1. Reclamații despre job

Povestea clasică. Facebook este o platformă de socializare și, într-o oarecare măsură, acțiunile tale sunt relaxate. Dar CEO-ul companiei în care activezi poate fi printre prietenii tăi și poate vedea toate postările. În acest caz, el va observa plângerile tale sau mesajele sarcastice despre muncă.

 1. Check-in

Oamenii uită că, dacă au remarcat cel puțin o dată locația lor la domiciliu, atunci acest lucru îl văd și alții.

 1. Când și unde mergi în vacanță

Cel mai adesea, apartamentele sunt jefuite în timp ce proprietarii lor sunt în vacanță. Oare chiar trebuie să atragi hoții cu postări despre odihna ta?

 1. Statutul relației tale

Dacă vrei să-ți prezinți noua relație, nu o face pe Facebook. Poate juca împotriva ta atunci când relația nu merge bine, iar actualizările ulterioare de stare vor duce doar la confuzie printre prietenii tăi.

 1. Date despre cardul bancar

Nu este cea mai bună idee dacă vrei să-ți păstrezi banii în siguranță.

 1. Fotografii cu biletele de avion

În cazul biletelor de îmbarcare, de obicei este plasat un cod de bare unic, care conține toate informațiile de tine pe care le-ai furnizat transportatorului aerian. Potrivit dozadesucces.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.