Ce ar însemna doar o săptămână de grevă a consumatorului?

Ce-ar fi să intrăm în black out total măcar o săptămână?

Să nu mai folosim nici un centimetru cub de gaz, nici un watt, să nu mai cumpărăm deloc produsele străine și nici măcar un strop de carburant.

S-ar duce naibii socotelile traficanților de energie, iar Statul, care este partener prin accize la jefuirea populației, ar turba de furie!

Ar fi putut fi unica formă de a pune la punct lăcomia ăstora. Dar au avut grijă să ne fie imposibilă abstinența!

Energia solară poate încărca un telefon mobil pentru a putea face o postare ca asta, dar să poată alimenta o casă, o fabrică, un birou, un magazin, un spital, este mai greu, nu și imposibil… În plus, vine iarna, când ziua e mai scurtă, intră în grevă Soarele!

Ce altceva am putea folosi în apartamentele noastre în locul curentului electric și a gazului metan?

Pentru a umple o farfurie avem nevoie de ceea ce este pe piață, produsele străine, fiindcă cele locale ori sunt insuficiente, ori absente. S-a avut grijă să fie descurajate producția și/sau distribuția.

Imaginați-vă panica pe care am putea-o crea prin refuzul să mai fim dependenți …pe banii noștri.

Un economist ar putea lesne calcula ce ar însemna doar o săptămână de grevă a consumatorului, pentru buzunarele lacome ale mafiei și ale jucăriei mafiei numită Stat.

Poate chiar și numai o jumătate din populație dacă ar intra în black out ar cutremura piața…

Ar da un semnal clar că poate cererea influența oferta prin refuz: nene distribuitorule, bagă-ți curentul electric în dos, la fel și gazul și carburantul și… produsele tale!

De ce nu prea este posibil un astfel de scenariu?

Întâi de toate din lașitate, din lipsa alternativelor și din prostia cumplită de a fi consumator a orice, dincolo de un necesar vital.

Destabilizarea autonomiei persoanei a fost întâia grijă a Puterii.

Dependența de energii și de produse, dependența de un job pentru a le putea plăti, inclus dările tot mai mari, au fost sistematic induse și impuse.

Cauza scumpirilor cică ar fi taxa pe poluare!

Cu banii strânși astfel depoluează cineva vreo ceva?

Cică da, finanțează surse nepoluante! Dar de ce să nu finanțeze astea băncile? De ce să finanțez eu o posibilă țeapă?

Și așa, dacă nu credem în forța refuzului de a consuma, oricum vom restrânge cureaua pentru a putea plăti facturile. Și să vedem de la ce ne vom abține!

Impactul scăderii bruște și de o colosală cantitate a consumului ar fi fost o lovitură foarte greu de suportat pentru piața energetică, a gazului și a combustibililor, cum și pentru stat.

Asupritorii noștri calculează fiecare procent, le este greu să piardă, așa cum nouă ne este greu să înțelegem cum am putea să le răsturnăm socotelile și să ne impunem, determinându-i să nu ne mai jecmănească.

Dacă statul ar fi vrut să ajute populația la vreme de restriște, ar fi renunțat la accize, știindu-se că mărirea prețului mărește și taxele.

Păi cum să renunțe statul la sursa lor de cheltuială, banul nostru? Din ce să mai plătească apoi afacerile firmelor dumnealor de la Putere prin care despoaie bugetul?

Oare câți înțeleg că piața energiei este ocupată de o mafie? La fel precum mai toate piețele importante.

Și totuși, tare mi-ar plăcea să văd reacția pe fețele mafioților energie-gaz-combustibili, citind aici, această propunere de refuz de a consuma, pe care v-o fac și pe care oricum nu o veți lua în serios.

Doar ideea că unul s-a gândit să refuze marfa lor îi înspăimântă, darămite să se ajungă la o scădere considerabilă a consumului și, implicit, a încasărilor dumnealor…

Mai mult ca sigur, frica este mai teribilă la ei decât ție că nu vei putea plăti facturile.

Iminentele și propusele subvenții de stat sunt de fapt tot în contul tău, din contribuțiile tale sunt plătite, deci, nici așa nu e bine.

Consolarea ta: scumpirea nu este doar la noi, ci în toată Europa!…

Dar dacă toată Europa ar intra o săptămână în black out? Socotiți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.