Ce putem face cu 5 lei într-un oraş din România?

La prima vedere, am spune că nu avem prea multe variante. Să vedem câte amintiri îşi poate cumpăra un turist cu 5 lei, adică puţin peste un euro, din Iași.

Cu un buget de 5 lei, facem prima oprire la Grădina Botanică din Iaşi. Ne încadrăm în sumă, pentru că fix atât costă un bilet pentru adulţi. Copiii, studenţii şi pensionarii plătesc doar trei lei.

Este ieftin, pentru ce oferă, e un preţ chiar rezonabil, spune unul dintre vizitatori.
Sute de oameni au stat la coadă pentru a petrece o zi de relaxare printre plante exotice.
Tot cu 5 lei putem trece pragul bojdeucii lui Ion Creangă din Ţicău. Un monument istoric, unde scriitorul şi-a aşternut mare parte din operă.

Drîmbei George, muzeograf: Obiectele lui Creangă au rămas la Humuleşti unde le este locul. Dacă veţi merge să vizitaţi muzeul de acolo veţi găsi o colecţie de obiecte foarte asemănătoare cu acestea.
Dacă veniţi să vizitaţi Bojdeuca din Iaşi la începutul fiecărei luni, în prima duminică intrarea este gratuită.
Gratuită este şi vizita în Parcul Copou, acolo unde se află, de peste 500 de ani, teiul lui Mihai Eminescu, un arbore-monument asociat cu cel mai cunoscut poet al României. După atâta plimbare, e timpul pentru o gustare.
Cu 5 lei, putem să ne luăm ceva de ronţăit la 3 lei, iar cu restul putem să ne luăm o cafea.
Chiar dacă Iaşiul nu a câştigat titlul de Capitală Culturală, oraşul celor şapte coline este printre preferatele turiştilor. Anul trecut, judeţul a fost vizitat de peste 12 milioane de oameni din toate colţurile lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.