Cea mai veche FABRICĂ DE BERE cunoscută din lume – 5.000 de ani

Arheologii din Egipt au dezgropat cea mai veche fabrică de bere cunoscută din lume, despre care se crede că are o vechime de 5.000 de ani

Arheologii din Egipt au descoperit rămășițele unei mega-fabrici de bere vechi de 5.000 de ani, despre care se crede că a oferit la vremea ei mii de galoane de bere pentru ritualurile regale.

Descoperită în situl antic Abydos, unul dintre cele mai vechi orașe descoperite din Egiptul antic, a fost numită „cea mai mare fabrică de bere din lume”.

Fabrica de bere era formată din opt camere mari, fiecare cu o lungime de 20 de metri, în care 40 de oale de lut se odihneau în rezervoare decorative dispuse pe două rânduri, unde odată cerealele și apa ar fi fost încălzite pentru a face berea.Potrivit Consiliului Suprem pentru Antichități, fabrica de bere datează probabil de la domnia regelui Narmer, un nume mai puțin cunoscut în istoria egipteană, care a lăsat totuși o amprentă uriașă pe pământul Nilului ca fondator al primei dinastii și apoi – singurul unificator al țării.

Fabrica de bere „ar fi putut fi construită pe acest site special pentru a servi la ritualurile regale care aveau loc în interiorul facilităților de înmormântare ale regilor Egiptului”, a declarat co-șeful misiunii Universității din New York, Matthew Adams.

Abydos, în perioada sa de glorie, ar fi fost umplut cu temple și morminte și chiar și astăzi, Templul lui Osiris, necropola regală a primei dinastii și Templul Seti I, sunt încă intacte și pot fi vizitate.

Fabrica de bere, o nouă adăugire la unul dintre cele mai importante situri culturale din Egipt, se crede că a reușit să producă 5.000 de litri de bere într-un singur lot și, în mod surprinzător, „în timpul săpăturilor, s-au găsit dovezi ale utilizării berii în rituri de sacrificiu în aceste structuri”, se citește într-o declarație a ministerului egiptean al turismului.

Sursa: goodnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.