Cel mai prematur bebeluș din lume și-a sărbătorit prima aniversare – șansa de supraviețuire era 0% 

Cel mai prematur bebeluș din lume și-a sărbătorit prima aniversare – șansa de supraviețuire era 0%

Am putea spune că Richard Scott William Hutchinson, care și-a sărbătorit prima zi de naștere pe 5 iunie, este cel mai prematur copil din lume.

Când mama lui Richard, Beth, a intrat în travaliu prematur, mai trebuia să fi trecut alte 131 de zile.

Cântărind doar 3.373 kg și 259 cm în lungime, în momentul nașterii sale, vârsta gestațională a lui Richard era de doar 21 de săptămâni și două zile.

După ce bebelușul a fost trimis pentru îngrijire în unitatea de terapie intensivă neonatală (NICU) de la Spitalul de Copii din Minnesota din Minneapolis, părinților săi li s-a spus că are 0% șanse de supraviețuire.

Dar Richard a decis să demonstreze că medicii au greșit și exact asta a făcut.

Cireașa de pe tort pentru prima zi de naștere a acestui copil miraculos? Guinness World Records (GWR) l-a declarat oficial „cel mai prematur bebeluș care a supraviețuit”.

Dar drumul către ziua de naștere a lui Richard nu a fost ușor.

Constrângerile cauzate de pandemie i-au împiedicat pe părinți să rămână în spital cu el, așa că, în fiecare zi, Beth și Richard, făceau naveta înainte și înapoi de la St. Croix, Wisconsin.

„Rick și Beth au luptat pentru Richard zi de zi și nu au încetat niciodată să-și apere bebelușul în tot acest timp”, a declarat pentru GWR neonatologul Dr. Stacy Kern.

„Puterea și capacitatea lor de a rămâne pozitivi și plini de speranță chiar și în cele mai stresante și dificile momente au fost inspiratoare.”

Șase luni mai târziu, Richard era în sfârșit gata să plece acasă.

„Nu-mi venea să cred că era același bebeluș care odată a fost atât de bolnav, încât mă temeam că [poate] nu va supraviețui”, a spus dr. Kern.

„Același bebeluș care a intrat odată pe palma mea, cu pielea atât de translucidă încât am putut vedea fiecare coastă și vas din corpul său micuț. Nu m-am putut abține să nu-l țin în brațe și să-i spun cât de mândru sunt pentru el”. SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.