Cele mai importante descoperiri în 2019

10. Panoul solar inspirat de Origami poate începe să genereze energie electrică regenerabilă de la fereastra dvs.

Acest panou solar exclusivist inspirat de origami are potențialul de a transforma ferestrele într-o sursă de electricitate pentru orice locuitor de apartament.

Pentru rezidențe și clădiri urbane, implementarea surselor regenerabile de energie poate fi dificilă. Cercetătorii au încercat să construiască panouri solare cu diverse materiale, astfel încât să poată fi amplasate în fața ferestrelor, dar acest lucru duce în general la o reducere accentuată a iluminatului natural în schimbul unei generări limitate de energie.

Soligami, pe de altă parte, este un sistem de panouri solare care funcționează similar cu obloanele, astfel încât lumina poate să treacă în continuare printr-o fereastră.

9) Studenții proiectează aspiratorul de plajă care poate aspira microplasticele lăsând tot nisipul curat

Este deja destul de provocator pentru ecologiști să mențină plajele libere de gunoiul și resturile de plastic, dar cea mai dificilă problemă constă în curățarea tuturor milioanelor de microplastici minuscule imposibil de colectat și separat de nisip.

Din fericire, un grup de studenți canadieni în inginerie a reușit să dezvolte un aspirator uriaș nou numit Hoopla One care poate colecta microplastice fără a scoate și nisipul de pe plajă.

8) Cercetătorii au conceput cu succes primul braț robotizat care poate fi controlat de mintea ta

În iunie, cercetătorii au făcut o noutate tehnologică revoluționară, dezvoltând primul braț robotizat controlat cu succes, care arată capacitatea de a urmări și urmări continuu un cursor al computerului controlat de gândurile cuiva.

A fi capabil să controleze dispozitivele robotice într-un mod non-invaziv folosind doar gânduri și va avea aplicații largi, în special în beneficiul vieții pacienților paralizați și a celor cu tulburări de mișcare.

7) Oamenii de știință au dezvoltat un mod nou și interesant de a produce combustibil sigur, ieftin și ultra eficient

În septembrie, cercetătorii de la Institutul Tehnologic-Israel pentru Tehnologie au publicat un articol în Nature care detaliază succesul lor în crearea unei noi metode sigure, curate, accesibile și ultra eficiente de împărțire a moleculelor de apă în oxigen și hidrogen.

Sistemul de echipă, care folosește tehnologia lor specializată E-TAC (chimie electrochimică activată termic), împarte apa cu 30% mai repede decât metoda tradițională de electroliză, dar nu necesită minerale rare și scumpe, și poate fi produs la 50% cost redus.

6) Aceste alge gustoase a redus emisiile de gaze la vaci cu 99% și poate modifica în curând climatul

Specia specială de alge, numită Asparagopsis, crește prolific în largul coastei Queensland și a fost singura algă care a avut efectul acesta. Chiar și o cantitate mică de alge roz introduse în dieta vacilor s-a dovedit a reduce gazele animalelor cu 99%.

Profesorul asociat Nick Paul, care este liderul grupului de cercetare cu alge al Universității din Sunshine Coast (USC), a declarat că, dacă Australia ar putea cultiva suficient această algă pentru fiecare vacă din țară, țara ar putea reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 10%, motiv pentru care este acum pregătit pentru agricultură de masă.

5) Prima baterie pe bază de dioxid de carbon complet reîncărcată se arată că este de șapte ori mai eficientă decât ionii de litiu

Bateriile cu litiu și cele cu dioxid de carbon sunt sisteme interesante în confruntarea de stocare a energiei, deoarece au o densitate de energie specifică, care este de peste șapte ori mai mare decât bateriile cu ioni de litiu utilizate frecvent. Până acum, însă, oamenii de știință nu au reușit să dezvolte un prototip complet reîncărcabil, în ciuda potențialului lor de a stoca mai multă energie.

Cercetătorii de la Universitatea din Illinois din Chicago au fost primii care au demonstrat că bateriile de litiu și dioxid de carbon pot fi proiectate pentru a funcționa complet reîncărcabile și au testat cu succes un prototip de baterii de litiu și dioxid de carbon care poate efectua până la 500 de cicluri de încărcare consecutive / procese de încărcare.

4) Brațul robot …este numit așa după ce Luke Skywalker i-a permis unui om cu brațul amputat să atingă și să simtă din nou: „Aproape că m-a făcut să plâng”

În iulie, cercetătorii de la Universitatea din Utah au dezvoltat o modalitate prin care „brațul LUKE” să imite modul în care o mână umană simte obiecte, trimițând semnale adecvate creierului.

Aceasta înseamnă că un amputat care poartă brațul protetic poate simți atingerea a ceva moale sau dur, să înțeleagă cu atenție cum să-l colecteze și să îndeplinească sarcini delicate care altfel ar fi imposibile cu o proteză standard cu cârlige sau gheare metalice pentru mâini.

3) Studentul care a călătorit spre Yellowstone și a găsi bacterii care mănâncă poluarea și electricitatea din „respirații”

O echipă de cercetători de la Universitatea de Stat din Washington a petrecut câteva ore de drumeție prin zona bazinului gheizerului Heart Lake, astfel încât să poată lăsa niște electrozi în mai multe bazine cu apă caldă.

O lună mai târziu, echipa s-a întors la izvoarele termale pentru a colecta electrozii scufundați doar pentru a afla că au reușit să prindă prada: bacterii iubitoare de căldură care „respiră” electricitate pe suprafața de carbon solidă a electrozilor.

2) În loc să sfârșească într-un depozit de gunoi, s-a constatat că sticla nereciclabilă este un ingredient nou, mai ieftin, de pus în beton

În iunie, cercetătorii australieni au dezvoltat o nouă tehnică interesantă pentru fabricarea betonului din sticla aruncată care nu este reciclabilă.

Mai exact, echipa a descoperit că sticla poate fi realizată din beton polimeric, un material care folosește polimeri – în mod obișnuit rășini – pentru a înlocui cimentul de var, ca liant pentru drumuri. Deoarece polimerul este un material deosebit de rezistent, rezistent la apă, este potrivit și pentru zonele cu trafic intens, cum ar fi stațiile de service și aeroporturile.

Acum, când echipa a folosit cu succes deșeurile ca înlocuitor pentru pardoselile industriale, ei cred că procesul ar putea deschide o lume cu totul nouă pentru reciclarea sticlei care nu ar mai putea fi reînnoită.

1) Oamenii de știință nu numai că au surprins prima imagine a găurii negre, au detectat și un model de ton în sunetul găurilor negre nou-născute

Sunt multe clicuri care sunt consumate atunci când vine vorba de mari descoperiri științifice. Adesea sunt folosite cuvinte precum „punct de cotitură” sau „revoluționar”. Ele atrag atenția oamenilor, dar sunt rareori aplicate.

Anunțul primei imagini cu o gaură neagră făcută în aprilie, cu toate acestea, a ajuns cu adevărat la ceva fără precedent.

La doar câteva luni, în septembrie, oamenii de știință au confirmat teoria lui Albert Einstein despre relativitatea generală după ce au studiat sunetul unei găuri negre și au descoperit că modelul acestui sunet prezice de fapt masa și rotația găurii negre. Sursa: goodnewsnetwork.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.