Chicago sub teroare: minus 29 şi minus 46 de grade Celsius în Midwest

Peste noapte, locuitorii din Chicago au început să audă zgomote ciudate, bufnituri cunoscute se pare drept “crio-seisme”, un fenomen natural care se produce când apa din sol îngheaţă din cauza scăderii bruşte a temperaturii, determinând crăparea solului şi sunetele respective.”

Între timp, valul de frig începe să se aşeze şi peste nord-estul Statelor Unite. În statul New York, o furtună de zăpadă care a adus un strat de jumătate de metru de nea a lăsat loc gerului arctic.

În Milwakee, minima a fost de minus 31 de grade, iar la Minneapolis s-au atins minus 31, cu o temperatură resimţită de minus 39. Iowa a stabilit un nou record, cu minus 34 de grade, în timp ce în Illinois, minimă a fost de minus 35 de grade.

La Chicago au fost minus 30 de grade Celsius

Temperaturile vor rămâne periculos de scăzute în nord-est şi pe parcursul weekend-ului. În schimb, încep să crească uşor de vineri în Midwest.

Ca şi cum gerul de afară nu era de ajuns, autorităţile din Michigan şi Minnesota au cerut populaţiei să reducă temperatura din case la 18 grade, pentru că rezervele de gaze s-au împuţinat semnificativ.

Americanii mai au în faţă câteva zile cu ger chinuitor, dar apoi vremea se va schimba dramatic. La Chicago, de exemplu, luni sunt prognozate plus 10 grade Celsius.

Poate nimic nu ilustrează mai bine frigul extrem care a pus stăpânire pe mare parte din America, decât fotografia unui pompier, la capătul unei intervenţii. Are ţurţuri în barbă şi mustaţă, iar casca şi uniformă îi sunt acoperite de un strat gros de gheaţă, care îl fac să arate ca o statuie. (Stirileprotv.ro)

Peste 220.000.000 de oameni au rămas pentru mai mult de 24 de ore ostatici marelui îngheț din America. Vânturile conduse de un vortex Polar au dus la temperaturi percepute până la 40 grade sub congelare, omorând cel puțin 21 de persoane și creând un inconvenient enorm în special pentru circulația și traficul aerian, cu aproape 3000 de zboruri anulate în două zile și uriașe întârzieri acumulate.

Se pare că bilanțul morților este cu mult mai mare. Printre victime sunt: un student la Universitatea din Iowa, găsit mort în afara casei sale din Detroit. Un alt bărbat, fost membru al Consiliului Municipal Ecorse, a fost găsit mort în Michigan, în timp ce în Illinois un om de 82 de ani a murit de hipotermie în afara casei sale. În Chicago, o femeie 75 de ani și-a pierdut viața după ce a fost lovită de un aruncător de zăpadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.