China va reprezenta cea mai mare problemă cu care se vor confrunta SUA

China va reprezenta cea mai mare problemă cu care se vor confrunta SUA pe termen mediu şi lung

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că într-un termen de cinci, zece sau 25 de ani, China va reprezenta pentru SUA cea mai mare ameninţare, informează Interfax şi Armenpress.

Întrebat de jurnalistul american Hugh Hewitt dacă ,,Republica Populară Chineză este pentru SUA cea mai mare ameninţare, mai mare chiar decât Rusia sau Iran?”, Mike Pompeo a răspuns: ,,Nu cred că în această privinţă există vreo îndoială”.
,,În cinci, zece sau 25 de ani, datorită pur şi simplu a demografiei şi bogăţiei, precum şi sistemului său intern, China va reprezenta cea mai mare problemă cu care se vor confrunta SUA pe termen mediu şi lung”, a spus el.
De asemenea, Pompeo a declarat că, ,,în unele cazuri, China se comportă agresiv şi ne induce în eroare”. Potrivit lui Mike Pompeo, preşedintele chinez Xi Jinping i-a promis omologului său american Donald Trump că „nu va militariza insulele” din Marea Chinei de Sud, dar în realitate acolo continuă construcţiile militare.

Secretarul de stat american a subliniat că SUA sunt ferm hotărâte să facă în aşa fel încât să-şi păstreze vigilenţa pe toate fronturile. ,,Pe fiecare din aceste fronturi, SUA trebuie să-şi asigure rolul de lider în lume”, a subliniat secretarul de stat american, citat de Interfax.

Analiştii au atras atenţia că aceste declaraţii s-au făcut auzite pe fondul acţiunilor SUA şi Chinei în vederea reglementării divergenţelor comerciale, în conformitate cu acordurile încheiate de preşedintele american Donald Trump şi cel chinez Xi Jinping în timpul summitului G20 din Argentina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.