Combustibilii se vor scumpi exagerat în urma incidentului din Arabia Saudită

Bucuria guvernelor și a negustorilor de petrol… Vor scumpi iarăși în mod exagerat benzina și motorina, chiar dacă prețul mondial nu va crește, probabil, mai mult de 6-8 puncte…

Atacul cu drone asupra a două importante instalații petroliere ale Arabiei Saudite a perturbat serios producția în regat, provocând noi tensiuni între SUA și Iran, pe care Mike Pompeo o acuză că ar fi responsabilă de ”atacul fără precedent asupra rezervelor mondiale de petrol”. Exploziile au redus producția globală a petrolului cu 6%.
Infrastructura energetică saudită a fost deja atacată de multe ori de rebelii houthi, dar atacul de acum este la o altă magnitudine: a vizat cea mai mare uzină de procesare a Aramco și una dintre cele mai importante terenuri petroliere ale companiei publice, la Khurais. Atacul a obligat compania să suspende temporar aproximativ jumătate din producție.

Acum , ne așteptăm să resimțim efectele direct la pompă. Acest atac va aduce foarte mulți bani negustorilor de petrol și guvernelor care au accizat abuziv și exagerat combustibilii.

Ar părea că incidentul a fost o comandă venită tot din occident, ori se ”fabrică” un pretext ca SUA să atace Iranul, ori cartelurile neguțătorilor de combustibili au plătit criminali anume pentru a provoca nenorocirea, urmărind creșterea profiturilor… fiind în joc miliarde de euro!

Restul, ce se mai scrie prin presă, pot fi doar moduri de a ”acoperi” mârșăvia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.