Confruntări înainte de meciul Inter-Napoli, MORT un ultras

Confruntări înainte de meciul Inter-Napoli, un mort ultras investit de un suv

Victima este un fan al lui Varese. Trei suporteri Inter au fost arestați. Comisarul: „Voi cere ca astfel curba Interului să rămână închisă până la 31 martie și să se interzică meciurile în deplasare pe tot parcursul sezonului”

O ambuscadă completă, la câțiva kilometri de stadionul San Siro, cu bâte, securi și arme de toate felurile. Dar pentru a rămâne la pământ, chiar înainte de meci a fost unul dintre agresori: Daniel Belardinelli de 35 ani din Varese.

Cu alți prieteni ai lui a plecat spre Milano să se alăture comandoului compus, printre altele, de ultras interiști. Era  ora 19.30 și meciul Inter-Napoli nu începuse încă. O sută de fani, cu fulare, capișoane și cagule, înarmați până în dinți, așteptau în via Fratelli Zola, o stradă laterală de Via Novara, trecerea a cincisprezece mașini van, închiriate privat de aproximativ 150 de fani din Napoli.

O echipă de poliție ar fi oprit o caravană puțin mai departe ca să o escorteze spre stadion. După ce a ajuns la lumina verde de la „stâlpul” aflat la datorie, Belardelli a fost printre primii care a început atacul furgoanelor.

Cineva în tranzit, conducând o mașină, cel mai probabil un SUV, aparent fără legătură cu ambuscada, la vederea a mulți bărbați înarmați, s-a speriat și a accelerat. Lovește pe omul de 35 de ani și fuge.

Între timp, atacul începe, care va dura 7, 8 minute. Un furgon reușește să se rupă și să scape. Celelalte sunt asaltate. Neapolitanii, dotați cu bastoane și arme improvizate ies în stradă pentru a încerca să se apere. Trei dintre ei rămân răpuși, răniți, un om în vârstă de 43 de ani înjunghiat (dus la spital în cod verde). Dar ei, fanii napolitani, au avertizat atacatorii că unul dintre bărbații lor este la pământ, grav rănit. Cineva îl încarcă într-o mașină și îl lasă la spitalul San Carlo. Are răni foarte grave și fracturi la pelvis. Inutil orice sprijin medical: moare la ora patru și jumătate din seara asta.

Între timp, poliția ajunge la fața locului, iar investigațiile sunt încredințate la Digos, condus de Claudio Ciccimarra. Datorită imaginilor înregistrate cu ajutorul telefoanelor mobile, de către locuitori și spectatori, prin filmele colectate de la camerele de supraveghere video ale magazinelor din zonă și prin mărturiile celor prezenți, se vor reconstrui faptele. Trei fani Inter din Milano sunt arestați pentru moment, sub acuzația de lupte agravate. Alte șase sunt investigate și cercetate în libertate. În timp ce căutările în toată Lombardia sunt în curs de desfășurare.

Victima, Daniele Belardinelli, numit și „Dede”, este din Buguggiate (Varese). Membru al grupului ultras „Sânge și onoare”, suporterii extremiști ai lui Varese, titlu care conduce la o simbologie și un lexicon al extremei drepte (simbolul lor amintește de cel al avangardei naționale). Membrii săi au fost, în mod repetat, protagoniștii conflictelor cu susținătorii opoziției, cu agențiile de aplicare a legii și chiar cu raidurile rasiale. Victima însăși, în 2012, a fost sub interdicție cinci ani pentru revoltele care au izbucnit în timpul unui meci amical Como-Inter.

Marcello Cardona a anunțat că pentru ultrașii care au efectuat ambuscada este planificată DASPO, adică o interdicție. „Faptul este foarte grav – a comentat comisarul -. Voi cere comisiei de ordine publică să blocheze transferurile fanilor Inter pentru întregul sezon și închiderea curva Inter la San Siro pentru cinci meciuri până la 31 martie 2019 ». Cardona a mai reiterat: „M-am sfătuit  împreună cu șeful poliției, Franco Gabrielli, și cu procurorul-șef al Milano, dr. Francesco Greco. Voi cere urgent interzicerea deplasărilor echipei Inter până la sfârșitul sezonului».

Dat în urmărire un suv închis la culoare. – Conform reconstrucției făcute de anchetatori, Belardinelli nu ar fi fost accidentat de un van al fanilor din Napoli, așa cum se credea inițial, ci de un SUV închis la culoare. Investigațiile sunt în curs de desfășurare. Vinovatul se confruntă cu acuzația de ucidere stradală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.