Copiii UE cu risc de sărăcie sau excluziune socială – România în fruntea clasamentului

Copiii UE cu risc de sărăcie sau excluziune socială

În 2018, 23,4% dintre copiii din UE.27 aveau risc de sărăcie sau excluziune socială, comparativ cu 22,1% dintre adulți (18-64 ani) și 18,4% din vârstnici (65 de ani sau mai mari ).

A fi expus riscului de sărăcie sau la excluziune socială înseamnă a fi în cel puțin una dintre următoarele trei condiții: risc de sărăcie după transferuri sociale (sărăcie din venituri), privat puternic material sau care trăiește în familii cu intensitate de muncă foarte mică.

Copiii au reprezentat grupa de vârstă cu cel mai mare risc de sărăcie sau rate de excludere socială în aproape jumătate din statele membre ale UE, cu rate cuprinse între 13,1% în Slovenia și 13,2% în Republica Cehă, 38,1% în România și 33,7% în Bulgaria.

Cele mai mari diferențe între riscul sărăciei sau rata de excludere socială a copiilor și populația totală s-au regăsit în Franța, România și Slovacia cu peste 5,0 puncte procentuale (pp) mai mult pentru copii decât populația totală.

Pe de altă parte, ratele pentru copii au fost mai mici decât cele ale populației totale, cu peste 5 puncte procentuale în Letonia (- 5,9 puncte procentuale) și Estonia (- 6,5 puncte procentuale).

Informații suplimentare sunt furnizate în articolul cu statistici explicate Copiii cu risc de sărăcie și excluziune socială. Notă: Uniunea Europeană (UE) cuprinde 27 de state membre ale UE. Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020.

De treizeci de ani, în România, politicienii se ocupă de orice altceva, mai puțin de viitorul țării, de cetățenii ei. Un dispreț care merită răsplătit cumva…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.