Corpurile umane se mișcă într-un mod „semnificativ” pentru un an după moartea lor, spun oamenii de știință, uluiți

Circula o glumă legată de bolnavii de reumatism, un doctor fiind întrebat cât îl va mai ține pârdalnicele dureri iar al a răspuns că ...pe reumatici îi dor oasele și articulațiile încă …șase luni după ce mor… 


Cercetătorii au descoperit că aproape toate cadavrele se mișcă „semnificativ” în timpul procesului de descompunere.

Societatea australiană de cercetare experimentală taphonomică (AFTER) a făcut descoperirea care va schimba probabil modul în care sunt investigați subiecții decedați.

Înainte de descoperire, anchetatorii credeau că un cadavru va fi găsit doar așa cum ar fi murit, dacă nu a fost mutat după moarte.

Cercetătorul Alyson Wilson a folosit camere foto speciale pentru a studia un cadavru aflat în putrefacție în elemente din afara Sydney, timp de 17 luni.

Camera cu scurgere de timp a filmat cadavrele la intervale de 30 de minute, oferind cercetătorilor o indicație clară a procesului de descompunere.

„Ceea ce am descoperit a fost că brațele s-au mișcat semnificativ, astfel încât brațele care au început să coboare lângă corp au sfârșit spre partea depărtată corpului”, a spus Wilson pentru ABC News.

El a spus că nu numai că va ajuta oamenii legii în anchetele lor cu morți, ci și că va investiga catastrofele și va oferi victimei șansa de ”a-și spune povestea cea mai recentă, de după moarte”.

Directorul adjunct, Maiken Ueland, a spus că implicațiile descoperirii vor fi de anvergură.

„Știind că mișcarea corpului poate rezulta din procesul de descompunere din amplasarea inițială, va fi important când vine vorba de a determina ce s-a întâmplat atunci când această mișcare este mult mai mare decât se credea inițial”, a spus el.

O altă constatare importantă a studiului Wilson a fost că trupurile studiate în Sydney vor fi mumificate în circumstanțele corecte și în orice moment al anului. De asemenea, corpul va continua să se mumifice cel puțin trei ani.

Același mod este folosit și pentru studierea carcaselor de animale în diferitele lor etape de descompunere și poate ajuta la antrenamentul câinilor, să-i poată dresa pentru găsirea cadavrelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.