Cum ajută statul firmele private pentru ca să participe la târguri internaționale în 2019

Firmele private românești vor putea fi sprijinite de stat să participe la târguri internaționale, misiuni economice și să facă studii de piață, prin Programul de promovare a exporturilor, aprobat zilele trecute de Guvern, cu un buget în limita a 70 de milioane de lei pe anul 2019.

Programul de promovare a exporturilor, gestionat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), va avea un buget de 105 milioane de lei pe 2019 și 2020. Pentru 2019, s-au prevăzut credite de angajament în limita a 70 de milioane de lei, iar 50 de milioane de lei sunt deja pregătiți pentru plată, fiind credite bugetare.
.
Programul este format din 3 scheme de sprijin:

  • participarea la târguri internaționale,
  • participarea la misiuni economice
  • și realizarea de studii de piață.

Implementarea schemelor de ajutor de minimis se face în baza consultării între MMACA și membrii Consiliului de Export, reprezentanți ai federațiilor, patronatele de ramură și asociaţiile profesionale.

În anii trecuți, firmele solicitante au putut utiliza programul prin intermediul organizațiilor patronale din care făceau parte, sub pavilioane naționale la târguri și expoziții internaționale.

În 2018, programul a avut un buget de 48,9 milioane de lei, care a inclus participarea a 850 de firme la 59 târguri internaționale sub pavilion național și organizarea 15 misiuni economice, cu participarea a 150 de firme.

Pentru informații suplimentare puteți lua legătura cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, la coordonatele sale de contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.