Cum vom alimenta vehiculele electrice? Răspuns științific: Spanacul

Cum vom alimenta vehiculele electrice? Răspuns științific: Spanacul

Potrivit unui nou studiu, spanacul are potențialul de a ajuta la alimentarea celulelor de combustibil.

Într-o declarație, cercetătorii de la Departamentul de Chimie al Universității Americane (AU) au explicat că:

spanacul, atunci când este transformat din forma sa cu frunze comestibile în nanofolii de carbon, acționează ca un catalizator pentru o reacție de reducere a oxigenului în celulele de combustibil și în bateriile metal-aer.

O reacție de reducere a oxigenului este una dintre cele două reacții din pilele de combustibil și bateriile metal-aer și este de obicei cea mai lentă care limitează puterea de energie a acestor dispozitive.

Cercetătorii știu de mult că unele materiale din carbon pot cataliza reacția.

Dar acești catalizatori pe bază de carbon nu funcționează întotdeauna la fel de bine sau mai bine decât catalizatorii tradiționali pe bază de platină.

Cercetătorii UA au dorit să găsească o metodă de preparare ieftină și mai puțin toxică pentru un catalizator eficient, folosind resurse naturale ușor disponibile.

Au întâmpinat această provocare folosind spanac.

„Această lucrare sugerează că este posibil să se creeze catalizatori durabili pentru o reacție de reducere a oxigenului din resursele naturale”, a spus prof. Univ. Shouzhong Zou, profesor de chimie la UA și autor principal al articolului.

„Metoda pe care am testat-o ​​poate produce catalizatori pe bază de carbon foarte activi din spanac, care este o biomasă regenerabilă.

Într-adevăr, credem că depășește catalizatorii comerciali de platină atât din punct de vedere al activității, cât și al stabilității.”

Catalizatorii accelerează o reacție de reducere a oxigenului pentru a produce suficient curent.

Aplicațiile practice pentru cercetare includ pilele de combustibil și bateriile metal-aer, care alimentează vehiculele electrice și tipurile de echipamente militare.

Cercetătorii fac progrese în laborator și în prototipuri cu catalizatori derivați din plante sau produse vegetale.  Potrivit goodnews network

Lucrarea lui Zou este prima demonstrație folosind spanacul ca material pentru a pregăti catalizatori de reacție pentru reducerea oxigenului.

Spanacul este un candidat bun, deoarece supraviețuiește la temperaturi scăzute, este abundent și ușor de cultivat și este bogat în fier și azot esențial pentru acest tip de catalizator.

Pentru a crea nanofolii, cercetătorii au supus spanacul la un proces în mai mulți pași care a inclus atât metode low-tech, cât și high-tech, inclusiv …

… spălarea, stoarcerea și congelarea spanacului, măcinarea manuală într-o pulbere fină și „doparea” nanofoliului de carbon rezultat cu azot suplimentar pentru a-i îmbunătăți performanța.

Următorul pas pentru cercetători este de a introduce catalizatori de simulare de laborator în dispozitive prototip, cum ar fi pilele de combustie cu hidrogen, pentru a vedea cum funcționează și pentru a dezvolta catalizatori din plante.

Cine ar fi crezut că Popeye avea răspunsul potențial la nevoile noastre de curent?

Suntem încântați să urmărim ce se va întâmpla în continuare, cu rezultatele acestei cercetări inovatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.