DE CE merg prea LENT lucrările la autostrăzi?

Amenințat cu demiterea de către premierul Dăncilă dacă nu termină 100 de km de autostradă până la sfârșitul anului, preşedintele Companiei de Autostrăzi (CNAIR), Narcis Neaga, a anunțat luni, la DCNews că vrea să cumpere o companie privată de construcții cu care să termine lucrările neterminate din vina firmelor care au contracte neonorate.

”Sunt foarte multe contracte care, din diferite cauze, au fost reziliate. Am zis, haide să facem totuși ceva! Pentru că suntem o companie de drumuri. Soluția a fost să înființăm o antrepriză de construcții. Nu vrem să intrăm în competiție cu nimeni. Noi vrem să finalizăm anumite contracte care sunt începute din 2010, 2011 și nu mai putem sta prea mult. Dacă-mi pleacă constructorii de pe șantier, mai stau 1 an cu licitațiile?”, e explicat Ștefan Neaga.

”Ne-am gândit… asta-i o știre: să achiziționăm un pachet majoritar de acțiuni de la o companie aflată în insolvență. Urmează un studiu de piață să vedem care sunt companiile, să vedem și cu ministrul Transporturilor și cu mai multă lume, tocmai în ideea de a finaliza lucrările care ne încurcă. Nu pentru a participa la licitații, nu pentru a construi noi autostrăzi. Nu! Pur și simplu să ne rezolvăm problemele, că-s multe” ne-a declarat președintele CNAIR, Narcis Ștefan Neaga.

”O companie la nivel mediu, care să aibă active, să aibă oameni, să aibă utilajele care ne interesează pe noi, să vedem prețul etc. Decizia urmează să fie formalizată, pentru că ea este deja luată. Undeva în ianuarie facem invitațiile”, a completat șeful CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.