De ce oamenii continuă să consume carne, în ciuda conștientizării pe scară largă a aspectelor negative?

Majoritatea oamenilor consumă carne și lactate fără să se gândească la consecințe. Cu toate acestea, consecințele sunt la scară planetară.

Creșterea animalelor pentru carne, ouă și lapte reprezintă aproximativ 14% din toate emisiile de gaze cu efect de seră antropice.

Producția de carne de vită este principalul factor de pierdere a pădurilor și în agricultură. Industria cărnii a fost legată de o serie de alte daune mediului, inclusiv poluarea apei.

Consumul excesiv de carne poate fi, de asemenea, dăunător sănătății, în special carnea roșie și procesată, despre care se crede că crește riscul de a dezvolta cancer colorectal.

Apetitul mondial pentru carne costă viețile a miliarde de animale pe an, iar bunăstarea animalelor este o preocupare în fermele din întreaga lume, de porci, vaci și găini, adesea predispuse la supraaglomerare și boli.

Legile privind bunăstarea animalelor din Marea Britanie se confruntă cu standardele stabilite de organizații precum RSPCA.

Puii sunt forțați să crească mult mai repede decât ar fi în mod natural și, ca urmare, se îmbolnăvesc, în timp ce spațiile de creștere restrânse restricționează mișcarea porcilor și a vacilor. În cazuri extreme, porcii captivi au fost găsiți implicați în canibalism.

În ceea ce este, fără îndoială, un răspuns la aceste preocupări, veganismul este în creștere.

În Marea Britanie, numărul persoanelor care urmează o dietă pe bază de plante s-a dublat de patru ori între 2014 și 2019.

Cu toate acestea, veganii reprezintă (încă) abia aproximativ 1% din populația Regatului Unit, iar vegetarienii doar 2%. La scară globală, consumul de carne este de fapt în creștere.

Deci, de ce oamenii continuă să mănânce carne, în ciuda conștientizării pe scară largă a aspectelor negative?

Psihologii au câteva răspunsuri.

Paradoxul cărnii – un fenomen numit paradoxul cărnii, contradicția mentală care îi ajută pe iubitorii devotați de animale să continue totuși să mănânce animale.

Această dilemă morală poate provoca o suferință psihologică oamenilor, iar revizuirea atitudinii a dezvăluit mai mulți factori declanșatori.

De exemplu, s-ar putea să asistați la experiența șocantă de a realiza pentru prima dată că bucata de carne din farfurie provine de la un animal.

Consumul de carne are și consecințe asupra modului în care interacționăm și percepem la bătrânețe animalele.

În timp ce au mâncat carne de vită într-un studiu din 2010, participanții erau mai puțin probabil să considere animalele demne de îngrijorare d.p.d.v. moral.

Și cu cât cineva este mai ocupat să mănânce carne, cu atât este mai probabil să evite informațiile despre calitățile pozitive ale animalelor crescute pentru hrană.

Disconfortul pe care oamenii îl simt atunci când consumă carne le prezintă o alegere clară.

Fie eliminați dilema morală renunțând la carne, fie continuați să consumați carne și să vă dezangajați moral. Dezangajarea morală este atunci când alegem să nu acționăm conform valorilor noastre morale.

S-au evidențiat mai multe strategii pe care oamenii le folosesc pentru a menține această dezlegare morală.

După ce vă amintiți că bucata de carne din farfurie provine de la un animal, este posibil să încercați să uitați de originea animală.

Oamenii sunt mai dispuși să mănânce carne atunci când originile ei animale sunt ascunse, de exemplu, numind-o carne de vită în loc de… vacă.

A-ți spune că este necesară pentru sănătate, normală din punct de vedere social, natural sau prea plăcut pentru a renunța poate reduce vinovăția pe care oamenii o simt atunci când consumă carne.

Renunțarea la carne poate părea dificilă și, prin urmare, oamenii recurg adesea la aceste strategii pentru a reconcilia sentimentele amestecate.

Depășirea dezangajării morale
Dacă doriți să reduceți consumul de carne, cercetarea psihologică are câteva sfaturi.

• Recunoașteți și amintiți-vă cum reducerea consumului de carne este în concordanță cu valorile cuiva.

• Țineți întotdeauna cont de animale. Permiteți-vă să le umanizați luând în considerare, de exemplu, capacitatea lor de a simți emoții.

• Acceptați că schimbarea dietei poate fi un proces gradual.

Dacă doriți să-i încurajați pe alții să reducă din consumul de carne, puteți:

• Evitați să-i învinovățiți pentru consumul de carne. Acest lucru face ca oamenii să fie mai rezistenți la vegetarianism și veganism. În schimb, abordați aceste interacțiuni complexe cu compasiune.

• Evitați să spuneți altor persoane ce să facă. Lasă-i să se hotărască.

• Umanizați animalele încurajând oamenii să le vadă ca prieteni și nu ca hrană.

Traducere și adaptare după articolul publicat de Il Romeno

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.