De la bere la biogaz

Cum să obțineți energie verde folosind deșeurile de cereale agricole ale fabricii de bere.

O fermă din Pennsylvania s-a asociat cu o microberărie din apropiere pentru a crea un combustibil alternativ fabricat din deșeurile fabricii de bere și materie organică. Potrivit goodnewsnetwork.org.

Dickinson College Farm din Pennsylvania a făcut echipă cu Molly Pitcher Brewing Co. și alte ferme locale pentru a crea cantități mari de biogaz durabil din materiale care altfel ar fi fost aruncate.

„Pe scurt, biogazul este locul în care luăm deșeurile organice și le transformăm în metan”

… spune Matt Steiman, șeful operațiunilor de creștere a companiei, citând gunoiul de grajd, deșeurile de fabrică de bere și deșeurile alimentare drept combustibili pentru proces.

Într-o săptămână obișnuită, Molly Pitcher folosește mai mult de 1.000 de kilograme de cereale pentru a prepara bere la fabrica sa din Carlisle.

În loc să permită cerealelor uzate să ajungă într-o groapă de gunoi, Steiman îl ridică și îl duce la ferma lui Dickinson, unde se întâmplă magia.

Un digestor îl transformă în gaz metan curat, care poate arde. Este un câștig uriaș pentru fermă.

Pentru că de acum pot crea suficient metan pentru a-și alimenta propriile afaceri și pe cele ale unei ferme zilnice din apropiere și pot avea suficient gaz și pentru a vinde unei companii de distribuție. Dar este și un câștig pentru mediu.

„Acum noi fabricăm nu doar bere”, spune Tim Fourlas, fondatorul fabricii de bere și producătorul principal al acesteia, „dar încercăm și să ajutăm mediul și să sperăm să reducem amprenta de carbon pe care o avem ca fabrică”.

Urmărește videoclipul lor pentru a vedea cum procedează…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.