Decesele cauzate de alcool au crescut cu aproape 19% în timpul pandemiei, cea mai mare creștere din ultimii 20 de ani

berea utila

Decesele cauzate de alcool în 2020 au crescut cu aproape 19% față de anul precedent, potrivit ultimelor cifre publicate de Oficiul Național de Statistică (ONS).

În total, 8.974 de decese din cauza abuzului de alcool au fost înregistrate în Regatul Unit în 2020.

Aceasta este cea mai mare creștere dintr-un an de când ONS a început să colecteze aceste date în 2001.

Ca și în anii precedenți, au existat diferențe semnificative de gen: de două ori mai mulți bărbați decât femei au murit din cauza alcoolului.

Cel mai mare număr de decese specifice alcoolului a fost înregistrat în Scoția și Irlanda de Nord. În Anglia, West Midlands și South West au înregistrat cele mai mari creșteri ale ratelor.

Va dura timp pentru a înțelege pe deplin de ce a existat o creștere atât de semnificativă a deceselor legate de alcool în 2020.

Dar aceste statistici sunt îngrijorătoare, mai ales având în vedere ceea ce știm în prezent despre modul în care pandemia ne-a schimbat relația cu alcoolul.

Obiceiuri de a bea

Pandemia și blocajele sale au făcut ca relația multor oameni cu alcoolul să se schimbe.

Deși vânzările generale au scăzut în 2020 din cauza închiderii pub-urilor și restaurantelor, a existat o creștere semnificativă a vânzărilor de alcool în supermarketuri.

Și în timp ce unii oameni ar fi băut la fel sau mai puțin decât ar fi băut în mod normal, rapoartele de la Public Health England arată o creștere cu aproape 59% a persoanelor care au spus că beau la niveluri de risc mai mari.

Aproximativ 50 de unități de alcool pe săptămână pentru bărbați și 35 de unități de alcool pe săptămână unități pentru femei.

Aceste niveluri de consum sunt legate de o serie de afecțiuni, inclusiv cancer, boli de inimă și insuficiență hepatică.

De asemenea, mulți oameni au început să bea forme puternice de alcool (cum ar fi vinuri sau băuturi spirtoase) în timpul pandemiei.

Acest lucru este îngrijorător, deoarece este legat de un risc crescut de a dezvolta dependența psihologică.

Există multe motive complexe pentru care pandemia ar fi putut schimba relația noastră cu alcoolul.

De o preocupare deosebită este impactul pe care pandemia l-a avut asupra sănătății mintale, unii chiar atribuind creșterea consumului de alcool experiențelor de singurătate, depresie și anxietate.

Cercetările anterioare ne arată că persoanele cu tulburări comune de sănătate mintală (cum ar fi depresia și anxietatea) au de două ori mai multe șanse să raporteze o tulburare de consum de alcool decât cei fără.

Deși mulți oameni ar fi consumat alcool în timpul pandemiei pentru a face față problemelor de sănătate mintală, această ușurare pe termen scurt ar putea duce la riscuri pe termen lung atât pentru sănătatea mentală, cât și pentru cea fizică.

Având în vedere creșterea problemelor de sănătate mintală raportate în timpul pandemiei, există o posibilitate reală ca acestea să contribuie la numărul deceselor cauzate de alcool.

Strategii pe termen lung

Tendința ascendentă a deceselor cauzate de alcool indică necesitatea urgentă de a investi nu numai în tratament, ci și în tratarea cauzelor fundamentale ale problemelor legate de alcool, cum ar fi sănătatea mintală.

Numărul persoanelor care primesc tratament de specialitate cu alcool este în scădere din 2014 – deși nu a existat o cerere mai mică pentru tratament.

Reduceri semnificative de buget din ultimii ani au făcut ca serviciile de specialitate să fie mai puțin echipate pentru a oferi ajutor celor care au nevoie – și cele mai mari reduceri au fost observate și în zonele cu cele mai mari niveluri de daune cauzate de alcool.

Datele din sondajul din 2020 sugerează, de asemenea, că a existat încă o nevoie semnificativă de tratament în rândul celor care au băut la niveluri riscante.

Dar mulți nu au putut accesa tratament din cauza modificărilor în modul în care au fost furnizate aceste servicii din cauza restricțiilor.

Alcoolul este recunoscut ca punând o mare presiune asupra NHS.

Dar, chiar și în cea mai recentă strategie guvernamentală ținând de droguri de-a lungul unui deceniu – care a angajat 780 de milioane de lire sterline în tratamentul medicamentos de specialitate – nu există planuri de actualizare a strategiilor de tratament dedicate problemelor legate de alcool.

Având în vedere cele mai recente date ONS privind decesele specifice alcoolului, există o nevoie reală de a se asigura că există o strategie de tratament dedicată și pentru problemele legate de alcool.

Nu există soluții rapide atunci când vine vorba de a inversa daunele crescute cauzate de alcool, inclusiv decese.

În timp ce Scoția, de exemplu, a introdus un preț unitar minim pentru alcool pentru a reduce daunele, în prezent nu există dovezi că a redus decesele specifice alcoolului, în ciuda reducerii consumului.

Acesta este motivul pentru care se desfășoară în prezent o campanie de reducere a stigmatizării asociate cu consumul problematic de alcool, despre care se recunoaște că joacă un rol important în căutarea de ajutor.

Dar, deși acesta poate fi un pas în direcția corectă, există încă o nevoie de strategii pe termen lung în Marea Britanie care să urmărească să înțeleagă factorii de risc pentru consumul dăunător de alcool și să implementeze strategii care funcționează atât pentru a reduce consumul de alcool. decese cauzate de alcool.

De asemenea, este important să se acorde ajutor de specialitate celor care au o problemă cu alcoolul și ca strategiile să urmărească, de asemenea, să prevină dezvoltarea problemelor.

Datele ONS au mai arătat că cei care locuiesc în zonele cele mai defavorizate au șanse de trei ori mai mari de a suferi vătămări din cauza alcoolului (inclusiv decese) decât cei care locuiesc în zonele bogate.Potrivit theconversation.com.

Abordarea problemelor mai ample ale inegalității – cum ar fi sărăcia, educația, locuințele și șomajul – este esențială pentru reducerea atât a absorbției nivelurilor riscante de consum de alcool, cât și a rezultatelor fatale care rezultă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.