Detector dacă un videoclip înregistrat este real sau fals

Tehnologia Intel a creat primul software de detectare a falsurilor profunde în timp real din lume pentru a eradica această tehnologie sofisticată de uzurpare a identității.

Software-ul folosește mici modificări ale pixelării imaginii legate de mișcarea sângelui prin venele umane pentru a detecta dacă un videoclip înregistrat este real sau fals cu o acuratețe de 96%. Potrivit goodnewsnetwork.org.

Numit FakeCatcher, este primul program capabil să capteze deepfake-uri în timp real, deoarece majoritatea celorlalte aplicații de detectare vă cer să încărcați videoclipuri pentru analiză, apoi să așteptați ore întregi pentru rezultate. Au tendința de a avea nevoie de seturi mari de date pentru ca programele de învățare profundă să poată fi turnate.

Ilke Demir, cercetător senior la Intel Labs, a optat pentru o abordare mai organică; unul care mărește și eficiența, deoarece este capabil să monitorizeze 72 de fluxuri video simultan.

„FakeCatcher este prima abordare care ne spune de ce suntem reali, de ce suntem autentici”, a spus Demir. „Este ca un filigran al ființei umane”.

Trăim vremuri ciudate și deep fake este un exemplu bun al cât de mult puterea noastră tehnologică, așa cum a spus odată Dr. King, ne-a depășit puterea spirituală.

Folosind baze de date de vorbire înregistrată sau înregistrări ale camerei, deepfake-urile folosesc învățarea computerizată pentru a construi înregistrări audio sau video cu oameni reali care spun și fac lucruri pe care nu le-au spus sau le-au făcut niciodată.

Politicienii, personalitățile radio sau actorii, oamenii cu o lungă istorie de materiale înregistrate, sunt expuși unui risc deosebit de mare de deepfake.

Joe Rogan de exemplu: este atât o personalitate controversată, cât și una dintre cele mai înregistrate voci din istoria Americii, în perioada în care a fost comic, comentator UFC și podcaster.

Dacă majoritatea podcast-urilor Joe Rogan Experience durează 3 ore și să spunem, de dragul argumentului, că vorbește jumătate din timp, atunci cineva care încearcă să creeze un deepfake Rogan ar avea aproximativ 3.000 de ore de cuvinte din care să aleagă din cele aproape 2.000 de episoade ale sale.

Motivul acestei explicații este că cineva a făcut-o deja, iar Rogan a jucat-o în emisiunea sa pentru a evidenția dificultatea pe care o vor avea viitoarele societăți în a încerca să determine ce este real.

Deepfakers au creat un anunț fals folosind sunetul înregistrat de Rogan, pentru a crea un anunț fals că Rogan investește într-o echipă profesionistă de hochei pe gheață formată în întregime din cimpanzei.

Rogan nu este singurul; mai multe celebrități precum Elon Musk, Jordan Peterson și Leonardo DiCaprio au fost deja supuse acestei uzurpare digitală.

Companiile sunt, de asemenea, expuse riscului din cauza acestor videoclipuri. Estimările ajung până la 188 de miliarde de dolari pe an pentru ca companiile americane să se apere de tot felul de amenințări de securitate provenite de la imitații.

„FakeCatcher face parte dintr-un grup de cercetare mai mare de la Intel numit Trusted Media, care lucrează la detectarea conținutului manipulat – deepfakes – generarea și proveniența media responsabilă”, a spus el. „Pe termen scurt, detectarea este de fapt soluția pentru deepfakes și dezvoltăm mulți detectoare diferite bazate pe diferite indicii pentru autenticitate, cum ar fi detectarea privirii.”

Puteți viziona detalii apăsând aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.