Director pasionat de filme pentru adulţi virusează întreaga reţea guvernamentală de computere

Un oficial pasionat de filmele pentru adulţi a infectat cu malware întreaga reţea guvernamentală de computere a serviciului monitorizare a cutremurelor şi prospectare geologică.

Angajatul, al cărui nume nu a fost publicat, a fost depistat cu o accesare extinsă de vizitare a site-urilor care oferă filme pentru adulţi.

Anchetatorii au descoperit malware pe majoritatea celor 9.000 de pagini pe care le-a accesat respectivul, informează BBC, care citează un raport oficial.

„Analiza noastră a confirmat că multe dintre imaginile pornografice au fost ulterior salvate pe un dispozitiv USB neautorizat și pe un telefon mobil personal Android”, se explică în raportul oficial.

Pe lângă computerele guvernamentale, mobilul personal al angajatului a fost, de asemenea, descoperit a fi infectat.

Malware-ul în cauză a fost conceput pentru a fura date de pe computerele infectate.

Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite este o agenție științifică a guvernului Statelor Unite ale Americii şi are o importanţă deosebită deoarece monitorizează pericolele naturale, printre care şi cutremurele.

USGS este parte a Departamentului de interne al Statelor Unite, fiind singura agenție științifică a acestuia. Agenția are aproximativ 10.000 de angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.