După 10 ”încercări”, dând naștere numai băieți, iată izbânda: au acum și …o fetiță…

A fost întotdeauna o lume a bărbaților în casa lui Alexis Brett. Până acum…!

A devenit mama primului fiu la vârsta de 22 de ani, dar, familia Brett a continuat să aibă alți nouă copii în următorii 15 ani și toți …băieți. Numără însă acum 10 băieți …și o fetiță…

De fapt, ea și soțul ei, David, au fost primul cuplu britanic cunoscut pentru a avea zece copii la rând.

Alexis, în vârstă de 39 de ani, a declarat: „Suntem în al nouălea cer. Mă așteptam să aud că vom avea un alt băiat, dar când am aflat că este fată, chipul meu a devenit o lumină. Am fost șocată, dar fericită. Acum este aici cu noi, este un sentiment fantastic.”

Nașterea fiicei, numită Cameron, după actrița Cameron Diaz, a avut deja un efect vizibil asupra vieții fraților ei, ale căror vârste sunt cuprinse între 17 și 2 ani.

David, tatăl, un inginer în vârstă de 44 de ani, a spus: „Are deja o influență bună asupra băieților. În general, s-au comportat mult mai bine cu ea, încercând să facă liniște când se trezea. De asemenea, vor să o ajute, să o ocrotească și să o hrănească. Este minunat.”

Sosirea lui Cameron, pe 27 august, marchează finalizarea (spune cuplul) nașterilor în familia lor numeroasă care include pe:  Campbell – 17 ani, Harrison -16 ani, Corey -14 ani, Lachlan -11 ani, Brodie – 9 ani, Brahn – 8 ani, Hunt – 6 ani, Mack – 5 ani, Blake – 3 ani și Rothagaidh de 2 ani. „Cu siguranță ne vom oprim acum”, râde Alexis.

„Nu mai facem! Îmi amintesc că am spus-o și ultima dată, dar de data asta zicem pe bune. Îmi iubesc familia așa cum este acum.”

„Desigur, primim comentarii cu privire la numărul de copii pe care îi avem. Dar nu mă deranjează ce cred oamenii. Suntem obișnuiți cu asta. Unii oameni cred că avem nevoie de beneficii, dar nu e așa. David are un loc de muncă bun, ceea ce înseamnă că nici măcar nu ne ”calificăm” pentru beneficii depline.”

„Eu sunt un singur copil la părinți și nu am plănuit niciodată să am o familie numeroasă, dar acum că o am, îmi place. Întotdeauna am glumit că n-aș avea idee ce să fac cu o fată, dar acum totul s-a schimbat, desigur, și trebuie să recunosc că ne bucurăm de minune să cumpărăm lucruri roz pentru prima dată.”

Alexis și David, care sunt împreună din 1998, locuiesc într-o casă cu cinci dormitoare din Dingwall, Ross-Shire și toți copiii împart living-ul.

Cuplul speră că atunci când fiica lor va avea nevoie de camera ei, frații ei mai mari vor avea deja propriile lor case.  Deocamdată, Cameron va avea un pătuț în camera părinților ei.

Alexis, care a glumit în trecut că este „imună” la majoritatea metodelor de control al nașterilor, intenționează să revină la locul de muncă, unde este instructor de fitness part-time, în câteva săptămâni.

Ca și la sosirea celorlalți copii, rutina familiei Brett a fost aruncată temporar în haos, Cameron așteptând să mănânce la fiecare două ore.

Ziua lui Alexis începe, de obicei, la o oră după ce soțul ei merge la serviciu la ora 4.30 dimineața, când el folosește timpul său „liniștit” pentru a savura o cafea și să facă un duș înainte ca primul dintre copii să iasă din paturile lor pentru școală.

Iată o familie bogată cu adevărat, fiindcă bogăția nu stă în lucruri sau bani, ci în fericire iar copiii asta și sunt.

Cu atât de multe guri de hrănit, familia nu ar putea ”depozita” un întreg magazin, săptămânal, în cele două frigidere duble sau dulapuri de bucătărie, astfel încât David face trei drumuri la supermarketul local, în fiecare săptămână.

Factura săptămânală, cu excepția hainelor, este de aproximativ 300 de lire sterline și include: nouă cutii mari de cereale, 16 pâini, 50 litri de lapte de lapte, 100 de pachete de chipsuri, 30 de mere, 25 de banane, două kilograme de paste și două tuburi mari de pastă de dinți.

Un mic dejun vede aproape două pâini și o cutie și jumătate de cereale mâncate, în timp ce cina este servită în două etape, cu cel mai mic care începe primul, pentru că masa de bucătărie a familiei nu este suficient de mare pentru a-i găzdui pe toți.

Surprinzător, ei nu dețin o mașină de spălat vase și Alexis spală vasele de mână. În fiecare săptămână se fac 80 de dușuri și băi, iar mașina de spălat este încărcată de șapte ori pe zi.

De asemenea, mătură casa de șapte ori pe zi. „Nu este ușor cu atâția care aleargă, dar îmi place că totul este curat și ordonat”, ridică din umeri. „Nu pot suporta haosul și mizeria.”


Vina tatălui că au avut 10 băieți? Iată ce spune profesorul Simon Fishel:

Pentru cei care se întreabă cum acest cuplu a avut atât de mulți băieți, și că totul depinde de tată – sau mai bine zis de sperma lui – pentru că asta determină sexul unui copil.

Dacă aveți o spermă cu un cromozom X, iese o fată, în timp ce sperma cu un cromozom Y vine un băiat.

Am crezut cu ani în urmă că ceva mai mult de șase băieți sau șase fete la rând se datora probabil unui dezechilibru în sperma tatălui. Dar dovada acestui lucru este slabă, iar noua modalitate de a gândi susține că ar putea fi în schimb ca și cum ai arunca o monedă.

Adevărul este că nimeni nu știe cu adevărat. Singura modalitate de testare este dacă ați luat o probă de spermă de la tată pentru a vedea proporția de spermă x și y. Bretonii aceștia sunt un caz neobișnuit, dar dacă te întorci câteva generații, 11 copii nu ar fi fost deloc ceva neobișnuit.

Dacă o femeie începe să aibă copii, poate fi mai ușor după ce au avut trei, nașterea decurge mult mai ușor. Femeile sunt remarcabil de bine condiționate de stresul și tensiunea de a deveni mame.

El trebuie să mănânce corect, să bea corect, să aibă puțin TLC și apoi corpul său va înfrunta totul bine.


David, care a fost diagnosticat cu Parkinson în urmă cu șase ani, este un tată practic și împarte serviciile de menaj.

”Nu aș face altfel. Medicamentul meu ajută la simptome, care, din fericire, sunt încă minore ”, spune el.

„Întotdeauna încerc să am timp pentru fiecare dintre copiii noștri. Ne este greu să avem o vacanță ca un grup mare, ceva care nu s-a întâmplat de ani buni.”

Familia are un transportor cu șapte locuri și un Range Rover cu cinci locuri, dar Alexis nu poate conduce, așa că dacă vor să plece ca o familie, David face o călătorie dublă.

Între colecția de mașini de jucărie și Lego, ca să nu mai vorbim de toaletă, nu a existat aproape nicio concesie pentru feminitate în casă.

Însă, după cum demonstrează procesiunea copiilor care se uită peste marginea patului, noutatea de a avea în sfârșit o fată acasă este irezistibilă.

Un frate folosește o pisică mare de jucărie din blană albă, completată cu panglică roz în jurul gâtului, până la picioarele surorii sale, în încercarea de a o distra.

Alexis spune: „David și cu mine ne privim uneori: „Wow! Ce am făcut!” … „Dar… nu ne-am putea imagina niciodată viața cu o familie mai mică.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.