Elevi de liceu au dezvoltat un dispozitiv ieftin capabil să genereze energie electrică din sunet

O echipă de elevi de liceu a dezvoltat un dispozitiv ieftin capabil să genereze energie electrică din sunet.

Studenții școlii a 11-a elementară a liceului științific din Filipine-Liceul Western Visayas (PSHS-WVC) afirmă că generatorul este opusul unui difuzor muzical normal; în loc să folosească energia pentru a emite sunet, interiorul difuzorului este echipat cu magneți și bobine care generează energie electrică ori de câte ori sunt lovite de unde sonore.

Potrivit Buletinului Manila, invenția lor „S-Light” a costat doar aproximativ 4 dolari (P200 pesos), cea mai mare parte fiind cheltuită în condensatoare.

Gadgetul generează în general suficientă energie electrică pentru a alimenta o lumină mică, dar s-ar putea dovedi a fi o sursă valoroasă de energie și iluminare pentru comunitățile rurale.

Mai mult, tehnologia dispozitivului poate fi extinsă pentru a genera cantități mari de energie din zonele zgomotoase, cum ar fi pistele aeroportului.

Cei cinci studenți și invenția lor au primit premiul Silver pentru Challenge pentru tinerii inventatori 2019. Acum speră să-și folosească educația și experiența tehnologică pentru a dezvolta în continuare dispozitivul și a-l folosi pentru a ajuta poporul filipinez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.