Elita rusă se teme de un șaman rebel care promite ”debarcarea” lui Putin

Minți superstițioase: elita rusă se teme de un șaman rebel

Posibilitatea ca un șaman să fie extremist și luat în serios poate părea o glumă, dar acest lucru devine destul de logic pentru o țară în care …chiar și rangurile superioare iau în serios practicile oculte…

Iată o cronologie de articole la acest subiect lansate de ziarul moscovit themoscowtimes.com

Povestea începe anul trecut, pe 19 septembrie 2019 – Un șaman anti-Putin din Siberia a fost răpit de bărbați înarmați și mascați despre care se crede că sunt oficiali de securitate, potrivit rapoartelor mass-media rusești.

Alexander Gabyshev s-a pornit la drum din republica sa natală Saha, situată în Extremul Orient, planificând să ajungă până la Moscova, socotind că va fi aici în luna martie, pentru a „exorciza țara” și a determina pe președintele Vladimir Putin să demisioneze.

Cu o săptămână înainte, arestarea susținătorilor săi în orașul Ulan-Ude a stârnit proteste care au evoluat în manifestații de masă împotriva rezultatelor unei curse electorale pentru primar, câștigată de un candidat pro-Kremlin.

Bărbați înarmați și mascați au arestat pe Gabyshev în apropierea satului Vydrino, la granița dintre Republica Rusă Buryatia și regiunea Irkutsk, agențiile de presă au citat martorii oculari.

„Serviciile armate de securitate au blocat autostrada, au înconjurat rapid tabăra noastră și au mers direct la cortul șamanului”, a spus un martor ocular fără nume, pentru Sibreal.org, site-ul de știri finanțat de Statele Unite.

Gabyshev ar putea fi acuzat că a organizat un grup extremist, a spus un susținător șaman fără nume pentru site-ul regional de știri Znak.com.

„Fără a explica nimic, ne-au trântit cu fața în jos … L-au trezit și nu i-au permis să se îmbrace. Nu știm unde se află acum, oamenii noștri au mers să-l caute în Ulan-Ude”, a declarat Dmitry Kryukov, unul dintre susținătorii lui Gabyshev, serviciului de știri al revistei Snob.

O scurtă notificare pe site-ul poliției regionale afirma că un bărbat de 61 de ani, căutat pentru infracțiuni comise în republica Sakha, fusese arestat.

„Se planifică plasarea deținutului în următorul zbor de la Ulan-Ude spre Yakutsk pentru acțiuni de investigare”, a anunțat acest site..

Alexei Tsydenov, șeful republicii Buryatia, a reacționat la știrile de pe Facebook, scriind „Cred că toți trebuie să o lăsăm mai moale un pic”.

Șamanul în vârstă de 61 de ani a parcurs aproximativ 3000 de kilometri de când a început călătoria, aducându-l în atenție națională.

Pentru a-și atinge obiectivul de a ajunge la Moscova în august 2021 pentru a-l „alunga” pe Putin, Gabyshev parcurgea 20 de kilometri în fiecare zi, trăgând un cărucior de aluminiu care conținea toate bunurile sale, inclusiv un cort portabil numit iurta.

Povestea continuă, pe 20 septembrie 2019 același ziar scrie:

Funcționarii au internat un șaman siberian la un spital de psihiatrie, după ce a fost arestat în drum spre Moscova, venind din Extremul Orient al Rusiei pentru a-l exorciza pe președintele Vladimir Putin, au declarat autoritățile vineri.

Alexander Gabyshev și-a pornit odiseea în martie, promițând să călătorească peste 8000 de kilometri pornit din republica Sakha spre Moscova, pentru ”a-l alunga” pe Putin, pe care l-a numit demon.

Gabyshev, care plănuise să ajungă la Moscova în vara anului 2021, a fost arestat joi după ce a parcurs aproape 3.000 de kilometri.

„Autoproclamatul” războinic șaman „A. Gabyshev a fost dus la clinica neuropsihiatrică Yakutsk”, a anunțat administrația de sănătate din Sakha.

Biroul regional de sănătate a declarat că este „gata să ofere asistență medicală calificată” lui Gabyshev …dacă psihiatrii identifică vreo afecțiune.

Susținătorii au descris arestarea în zori a lui Gabyshev de către bărbați mascați și înarmați ca fiind o răpire.

Ulterior, poliția a dat publicității o declarație prin care a susținut că a arestat un bărbat pe o autostradă din Siberia din cauza unei infracțiuni nespecificate în Sakha și l-ar fi transportat înapoi acasă.

Totuși, spitalul de psihiatrie a spus că „nimeni nu a adus aici șamani nici ieri seară, nici astăzi”, a raportat site-ul de știri Open Media.

Gabyshev se confruntă cu până la patru ani de închisoare sub acuzația de activități extremiste, potrivit lui Alexei Pryanishnikov, care coordonează proiectul pentru drepturile omului al grupului civic Open Russia.

Amnesty International a declarat Gabyshev prizonier politic.

„Acțiunile șamanului pot fi excentrice, dar răspunsul autorităților ruse este grotesc. Se tem de puterile sale șamanice?” Natalia Zviagina, directorul rus al Amnesty, a spus într-o declarație.

Gabyshev a devenit o curiozitate mediatică după ce a pornit într-o lungă călătorie la Moscova pentru a-l „expulza” pe Putin de la putere, spunând că el îl crede pe președintele  o „încarnare a forțelor întunecate”.

Când a fost întrebat despre arestarea lui Gabyshev, Kremlinul a declarat că este imposibil să urmărești toate cazurile penale din Rusia.

 

Diverse părți ale lumii practică șamanismul, credința că este posibil să comunice și să valorifice energia a ceea ce practicanții percep ca lume spirituală.

Tratamentul mental punitiv a fost adesea folosit de criticii antiguvernamentali în perioada sovietică.

Reținerea lui Gabyshev este rezultatul nu numai al participării la proteste, ci și a gravității cu care mulți reprezentanți ai autorităților și serviciilor speciale privesc superstițiile și practicile oculte.

O tentativă de alungare a demonilor de la Kremlin în epoca smartphone-urilor și a supercomputatorilor este ridicolă…

…la fel ca posibilele acuzații împotriva lui Gabyshev de extremism: rezultă, așadar, că ritualurile oculte sunt considerate o adevărată amenințare pentru stat.

Totuși, acest lucru nu ar trebui să fie surprinzător. Mulți ruși și-au pierdut credința în bazele raționale ale ordinii mondiale și ale aparatului de stat, iar lipsa explicațiilor științifice a fost înlocuită de superstiții și teorii ale conspirației, inclusiv în direct la televiziunea de stat.

Dar aceasta este doar jumătate din problemă: explicații similare despre realitate și metode oculte sunt răspândite printre rândurile superioare ale serviciilor speciale, cele apropiate conducerii țării.

În anii 1920 și 1930, membrii NKVD, predecesorul KGB, s-au interesat activ de ocultism.

În Rusia post-sovietică, aceste practici au fost promovate de regretatul general Georgy Rogozin, fostul șef adjunct al serviciului de securitate prezidențial, care într-un interviu din 2000 cu tabloidul Komsomolskaya Pravda a spus cândva:

„Există metode puternice care deschid calea spre psihotronică. Această știință controlează creierul … pentru a vedea traiectoria vieții unei persoane, ascensiunile sale și coborâșurile,  știu totul de când s-au născut.”

Un alt oficial superior, generalul de servicii federale de securitate, Boris Ratnikov, a declarat, în decembrie 2006, lui Rossiyskaya Gazeta, că…

…serviciile speciale au trecut în mintea subconștientă a secretarului de stat american, Madeleine Albright, și au descoperit „ura patologică împotriva slavilor” și visele sale de control asupra Rusiei.

Secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patrushev, în 2015, a reconstituit ulterior această „declarație” a Albright că Siberia și Orientul Îndepărtat nu ar aparține Rusiei.

Nu se poate decât să ghiciți ce amenințări au fost în măsură să scaneze subconștientul șamanului. O versiune rusă a acestui articol a apărut pentru prima dată în Vedomosti.


Povestea nu se oprește aici, apare un alt moment actualizat: 14 ianuarie 2020:


Șamanul siberian caută aliați globali în cea mai recentă misiune de „expulzare” a lui Putin.

Un șaman siberian a invitat susținători din întreaga lume să se alăture celei de-a treia încercări de eliberare Rusia de președintele Vladimir Putin în această primăvară.

Alexander Gabyshev a fost arestat de două ori anul trecut, în timp ce făcea drumeția lui spre Moscova pentru al expulza pe Putin din Kremlin.

Activiștii spun ca autoritățile îl suspectează pe Gabyshev că ar fi suspectat de instigarea la extremism, o acuzație penala care îi poate aduce o pedeapsă cu închisoarea de până la patru ani.

„Bine ați venit în echipa mea, toți voluntarii din Rusia și din lume”, a spus Gabyshev într-un videoclip lansat duminică în care anunța a treia sa călătorie.

El a menționat că pregătirile sunt în curs de reluare a călătoriei directe la Moscova în martie.

Când Gabyshev și-a început prima călătorie din Republica natală Sakha în martie 2019, a estimat că va ajunge în capitala Rusiei până în 2021.

„Vom începe ca o echipă, indiferent de deciziile judecătorești”, a spus șamanul auto-descris:

„Eu mă supun doar legii lui Dumnezeu. El a spus că Martie și așa va fi Martie … Nimic nu ne poate reține.”

Gabyshev a susținut că marșul său „de exorcizare a demonului” va fi pașnic.

„Nu invit pe nimeni să ia armele sau să folosească violența”, a spus el. „În ceea ce mă privește, eu sunt războinic. Am ales calea unui războinic.”

El a descris anterior planurile de alungare a lui Putin prin aprinderea unei foc lângă zidul Kremlinului din Piața Roșie și efectuarea unei rugăciuni.

Gabyshev a declarat pentru New York Times anul trecut că „Putin va reveni în conștiința lui și va demisiona în liniște” după ce ritualul va fi încheiat.

În diverse părți ale Rusiei se practică șamanismul, credința că practicienii săi pot comunica și valorifica energia lumii spirituale.

Autoritățile au interzis lui Gabyshev să părăsească orașul natal din Yakutsk. S-a raportat că această restricție a fost totuși ridicată pe 23 decembrie.


Povestea, iată, revine de actualitate: 13 mai 2020


Șamanul „anti-Putin” arestat, trimis la spitalul de psihiatrie

Un șaman siberian care a încercat mai multe călătorii prin țară pentru „eliminarea” președintelui Vladimir Putin din funcție a fost arestat și trimis la un spital psihiatric…

…la o săptămână după încercările de a-l pune sub observație pentru coronavirus, au eșuat, potrivit site-ului. MBKh News.

„Aproximativ 20 de polițiști anti-tero i-au luat cu asalt casa, l-au încătușat, luat desculț și l-au dus la un spital de psihiatrie”, potivit MBKh și activistului Alexei Pryanishnikov.

Filmările lansate de B. Bubenec, care realizează un documentar despre șaman, arată autoutilitarele și ambulanțele poliției parcate în afara casei rurale a lui Gabyshev.

În filmate, apar agenți care poartă echipament de protecție și pot fi văzuți intrând în proprietatea lui Gabyshev înainte de a demonta camera video instalată pe veranda sa.

Doi susținători ai lui Gabyshev au fost arestați ulterior pentru încălcarea regulilor de autoizolare, a informat MBKh.

Povestea lui Gabișev a făcut titluri în ultimul an în timp ce autoritățile ruse au oprit fiecare dintre cele trei încercări ale sale de a traversa țara pornind din Sakha.

În ianuarie, Gabyshev a spus că intenționează să-și repună în faptă călătoria la Moscova în această primăvară pentru a-l „alunga” pe Putin de la putere, pe care îl descrie ca o „întrupare a forțelor întunecate”.

Vă vom ține la curent cu acest subiect interesant doar pentru faptul că elita Kremlinului se teme de acest șaman…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.