Explicațiile femeii acuzate că ”a furat” donațiile copiilor bolnavi – video

Femeie acuzată că a luat banii donați unor bolnavi. Explicația tinerei:

O tânără din Constanţa este acuzată că şi-ar fi însuşit banii donaţi pentru doi bolnavi de leucemie. Le-a promis familiilor că le ajută să strângă sumele necesare pentru tratament. Oamenii spun că ar fi vorba de peste 40.000 de euro care nu au ajuns la ei. Tânăra, şi ea bolnavă de leucemie, spune însă că transferurile bancare întârzie pentru că trebuie, mai întâi, să înfiinţeze o fundaţie.

Totul a pornit după ce o familie din Piatra Neamț ar fi încercat să ia legătura cu femeia din Constanţa, care le-a promis că îi ajută să strângă bani pentru fetiţa lor bolnavă de leucemie.

Tatăl fetiței: Am găsit-o pe Facebook. S-a oferit să ne ajute, să facem, să vedem cum facem să o ajutăm să deschidem un cont. I-am dat copii la buletin, copii de la cardul de euro și contul de euro al meu.

După ce s-au strâns aproape 40.000 de euro, tatăl fetiţei spune că femeia care a iniţiat campania umanitară nu le-ar mai fi transferat niciun ban. Aşa au apărut şi primele suspiciuni.

Tatăl fetiței: Eram la Roma, în Italia, cu fata. M-a sunat prietenul meu și mi-a zis că ceva e în neregulă că tu nu ai bani în cont.

În aceeași situație se află și un constănțean, care a apelat la ajutorul Florentinei pentru a-l salva pe fratele său bolnav de leucemie.

Iulian Curcă, rudă pacient: S-au strâns 7.600 de euro din care 5.500 au intrat în cont, ne-a anunțat că au intrat acești bani, dar are contul blocat și nu ni-i poate da. La câteva zile am aflat că este o altă familie din Piatra Neamț în aceeași situație cu 30 de mii de euro. Nu le-a dat nici lor niciun ban.

Tânăra acuzată de înşelăciune se apără şi spune că întârzie transferul bancar pentru că este persoană fizică și nu poate vira atâţia bani.

Florentina Gavrilă, organizator campanii online: Vreți banii ăștia, 44.000 de euro așa… ca și cum aș da doi lei la biserică? Nu se poate! Păi cum pot eu să transfer banii ăștia 44.000 de euro ca persoană fizică? Dacă vine ANAF-ul peste mine sau Fiscul?

În plus, Florentina susține că a fost acuzată pe nedrept și că a trimis deja parte din sumă unuia dintre beneficiari. Femeia spune că are toţi banii în cont şi că a început deja demersurile pentru înfiinţarea unei asociaţii. Sursa: digi24.ro


Iată ce se întâmplă când oamenii sunt nevoiți să se mobilizeze, disperați pe bună dreptate, pentru salvarea unui copil bolnav, în vreme ce statul toacă miliarde pe toate prostiile și pe propriile interese ale găștilor aleșilor.

Nu ar trebui să fie nevoie de astfel de colecte. Statul are destui bani pentru ca să salveze viețile copiilor țării, dar acești bani sunt pe mâna unor criminali economici, aleșii țării!

Apoi, iată ce se întâmplă când caritatea se face fără un suport instituțional, pe baza legilor.

Oricine ajută un copil sau un om bolnav, face un act de dumnezeiască generozitate și merită maxim respect. Însă, nu este suficientă mobilizarea oamenilor, mai trebuie și garantată o legalitate a colectării banilor sau a bunurilor.

Cum se face asta? Foarte simplu: înființezi o fundație sau o asociație de voluntariat, înregistrezi legal toate donațiile, fie bani sau bunuri, obții aviz sanitar pentru alimente și bunuri, apoi, tot pe baza actelor, le predai destinatarilor actului de caritate.

E greu circuitul? Da, așa este, însă, asigură liniștea oamenilor de bine, se evită înșelăciunile, se asigură veridicitatea cazurilor care fac obiectul donațiilor, se previn fraude și îmbolnăvirea altora prin consumarea sau contactul cu produse donate dar expirate ori infestate.


Sunt foarte mulți oameni implicați în binefacere, care merită stima și dragostea comunităților, bunătatea oamenilor este deseori salvatoare pentru foarte mulți alți oameni ajunși la limita disperării… și, cum spuneam mai sus, ca statul să-și vadă de joaca lui de-a puterea, pe banii țării, în loc să ajute copiii și bolnavii.

Miliardele de la sănătate sfârșesc în conturile industriei farmaceutice, în buzunarele intermediarilor de tehnologii medicale, oriunde altundeva, mai puțin în buzunarul medicilor și ale necesităților de dotare ale spitalelor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.