Expoziție inedită dedicată Revoluției Române din decembrie 1989, găzduită de Camera Deputaților din Roma, 11-13 decembrie 2019

Ambasada României în Republica Italiană va inaugura, la 11 decembrie 2019, expoziția ”Instant Replay – Una rivoluzione da moviola”, în Complexul Vicolo Valdina din Camera Deputaților a Parlamentului Republicii Italiene. Expoziția conține imagini tv care au fost transmise la principalele televiziuni italiene în timpul evenimentelor din 1989 din România și este realizată cu sprijinul RAI Techè și al Televiziunii Române.
Rolul televiziunii, și în general al presei, în desfășurarea Revoluției Române se va afla, de asemenea, în centrul conferinței ”Pentru a nu pierde sensul libertății: România 1989, o revoluție în direct”, organizată cu acest prilej de către Ambasada României în Republica Italiană, Ambasada României în Republica Federală Germană și Camera Deputaților din Parlamentul italian, cu sprijinul Accademia di Romania in Roma.
Printre cei care vor interveni în cadrul conferinței se numără politicieni și foști jurnaliști care au fost direct implicați în evenimentele din decembrie 1989, sau a căror activitate politică a fost marcată indirect de acele evenimente.
Astfel, ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, fost jurnalist la Radio Europa Liberă în acea perioadă, va susține prelegerea cu titlul: ”Revoluția română între est și vest – mărturiile unui ambasador”.
Amintirile din revoluția din decembrie 1989 vor constitui de asemenea punctul focal al intervenției senatorului italian Paolo Romani, fost trimis special al trustului Mediaset la București în timpul revoluției. Vor mai interveni senatorii Stefania Craxi, Pier Ferdinando Casini, deputatul Fucsia Fitzgerald Nissoli și ambasadorul României în Italia, George Bologan.
Inițiativa se înscrie în seria evenimentelor organizate de Ambasadă în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, pentru cultivarea memoriei istorice și în semn de recunoștință pentru cei care au luptat, chiar și cu sacrificiul vieții, pentru ca poporul român să fie liber și demn, capabil să își hotărască propriul destin.

Informații suplimentare:

Accesul la conferință și la inaugurare se face exclusiv pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile.

Expoziția va putea fi vizitată în zilele de 12 și 13 decembrie, între orele 10.00 și 18.00 (ultima intrare la ora 17.30), în Complesso di Vicolo Valdina, Camera Deputaților (Piazza in Campo Marzio, 42).  Pentru informații: roma.events@mae.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.