Femeia a găsit un pui de oposum care se agățase de câinele ei … apoi, încă unul…!

Femeia a găsit un pui de oposum care se agățase de câinele ei … apoi, încă unul…!

Iată ceva ce nu vezi în fiecare zi: un câine rasa Puli cu un bebeluș orfan atașat de balana-i bogată. Potrivit sunnyskyz.com.

Sally Watkinson a împărtășit fotografii cu câinele ei, Kato, care avea un mic oposum agățat de blană. Se dovedește însă că nu este prima dată când i se întâmplă lui Kato.

„S-a întâmplat din nou!!! Atât de bizar”, a scris Watkinson pe Facebook. „Astăzi m-am dus acasă la Jon pentru a mă nimeri să-l găsesc pe Kato cu un alt oposum micuț, de data aceasta pe spate. Destul de surprinzător. Acest lucru l-a enervat un pic, deoarece părea că dă să scape de greutate, Hugo însă ignora. De data aceasta asistenta veterinară aproape că a căzut de pe scaun când i-am prezentat faza.”

Watkinson a spus că primul oposum merge excelent și este încrezătoare că și acesta al doilea va avea același viitor.

„Totuși, o veste bună este că primul posesor este o femelă care este în regulă și acum se află cu un îngrijitor de animale sălbatice până când va fi suficient de matură pentru a fi eliberată. Al doilea puiuț este un mascul care ar trebui să fie și el în regulă”


Oposum – Didelphimorphia – este un ordin al marsupialelor, ce include oposumii. Acest ordin include cele mai vechi specii de marsupiale, care au apărut la sfârșitul cretacicului. Sunt răspândiți în special pe continentele nord- și sud-americane.

Greutatea corpului variază de la 0,3 kg la 5 kg. Lungimea corpului variază de la 30 cm la 90 cm. Blana are culoarea brun-închisă – neagră. Organismele, ce sunt incluse în această grupă, sunt omnivore și erbivore. (Wikipedia).


Câinele Puli este un ciobănesc maghiar care iese în evidență prin blana sa unică. Aspectul fizic al rasei Puli amintește de părul rasta. În Ungaria există o zicală cunoscută ce exprimă aprecierea națiunii pentru rasa această de câine: „Nu e un câine, e un Puli“.

Deja de mii de ani, existau în Ungaria câini populari ce semănau cu Puli-ul de azi și ce aparțineau de viața de zi cu zi a ciobanilor. După cucerirea Ungariei de către otomani și habsburgi, a fost interzisă oficial creșterea rasei, ceea ce însă nu a afectat numerele Puli-ului.

Doar după 1867 a putut fi reluată creșterea Puli-ului în mod regulat și rasa cu blana precum părul rasta s-a dezvoltat într-un adevărat simbol al Ungariei. Originile rasei sunt de găsit totuși în alt loc – în regiunea Mesopotamiei au fost găsite amulete de aprox. 4000 ani vechime, care înfățișează un tip de câine asemănător cu Puli-ul de astăzi. Din 1924, Puli-ul este o rasă recunoscută și a câștigat și în afara Ungariei o popularitate tot mai mare cu trecerea timpului. (ro.working-dog.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.