Firma care permite angajaților să-și stabilească propriile salarii

O femeie de 25 de ani, ne dezvăluie cum și-a aplicat singură o creștere de 7000 de lire sterline pentru că „merită” – s-a întâmplat la o companie din Londra care …permite angajaților să-și stabilească propriile salarii.

Solicitarea unei creșteri salariale poate fi iritantă, dar o angajată a dezvăluit cum a reușit să-și aducă o creștere salarială, datorită unui regim inedit la locul de muncă.

Cecilia Manduca, de 25 de ani, care lucrează pentru compania londoneză GrantTree, care ajută companiile să obțină finanțare publică, a decis recent să își ridice salariul de la 30.000 lire sterline la 37.000 lire sterline.

GrantTree nu stabilește salariile angajaților săi ci le permite chiar acestora să stabilească ceea ce urmează să câștige, a explicat expertul de finanțare Cecilia pe BBC 5, Live’s Wake Up to Money.

Cu toate acestea, oamenii nu își pot permite o creștere fără să o fi discutat în prealabil cu colegii lor și trebuie să fie în conformitate cu ceea ce li s-ar plăti pentru un rol similar într-o altă companie.

Cecilia a explicat că, în timp ce s-a luptat mult cu ideea creșterii cu 7.000 de lire sterline, a fost încurajată în alegerea sa de către colegii săi.

„Am avut multe îndoieli în a aplica această creștere. A fost nevoie de multe discuții cu alte persoane din echipă”, a spus ee.

Decizia Ceciliei de a mări salariul vine după evoluția responsabilităților. „Am fost conștientă că munca mea s-a schimbat. Am fost conștiincioasă în a depăși cu mult obiectivele mele”, a adăugat ea.

În loc să parcurgă procesul tradițional de revizuire a salariilor, angajatul va sta alături de întreaga echipă și va analiza salariul pe care îl merită. Echipa va discuta dacă persoana merită creșterea și dacă acest lucru ar fi potrivit pentru restul companiei.

Cu toate acestea, echipa nu poate controla o creștere a salariului și poate oferi doar feedback, nu are putere de decizie. Odată ce persoana a decis să își actualizeze salariul, creșterea este imediată.

Dar… angajații GrantTree pot și să-și reducă salariul pentru a reflecta munca și responsabilitățile lor. Cecilia a spus că doi membri ai personalului au făcut acest lucru din proprie inițiativă.

O altă limitare este aceea că persoana care solicită o creștere ar trebui să facă acest lucru în conformitate cu salariile pe care le-ar primi roluri similare în alte companii. Cei 45 de angajați ai companiei își stabilesc toate salariile și le pot revizui de câte ori doresc.

GrantTreee nu are niciun manager de linie și, în schimb, le permite oamenilor să se gestioneze singuri.

Oamenii nu au titluri sau ranguri în muncă sau în cadrul companiei, modelul se concentrează pe ani de experiență și abilități ale fiecărui angajat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.