Fost președinte de stat și câștigător al  Premiului Nobel pentru Pace – ACUZAT DE AGRESIUNE SEXUALĂ

Óscar Arias Sánchez, fost președinte al Costa Rica și câștigătorul  Premiului Nobel pentru pace, a fost acuzat de agresiune sexuală

Acuzațiile șocante împotriva uneia dintre cele mai importante figuri din Costa Rica au fost impuse de psihiatrul și activistul anti-nuclear, Dr. Alexandra Arce Von Herold, care a stat cu procurorii federali timp de aproape trei ore pentru a depune plângerea penală luni, la New York.

Von Herold susține că Arias, acum cu vârsta de 78 de ani, a agresat-o în casa ei, în 2014, când el a fost la ea pentru a discuta despre …un eveniment important de la Viena… cu privire la activismul său în dezarmare nucleară. Pe timpul vizitei, ea pretinde că Arias a abordat-o prin spate, i-a atins sânii, a vârât mâinile sub fustă și a penetrat-o cu degetele.

„Tocmai am rămas blocată și nu știam ce să fac”, a spus ea într-un interviu. ”Am fost atât de supărată. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată.”

Arias a primit premiul Nobel pentru pace în 1987 pentru proiectarea unui plan de încheiere a războiului civil din America Centrală. El a servit două mandate ca președinte al Costa Rica de la 1986 la 1990 și de la 2006 la 2010.

Prin avocatul său, Rodolfo Brenes, Arias a emis o scurtă declarație prin care și-a proclamat nevinovăția.

 „Neg categoric acuzațiile aduse împotriva mea”, a afirmat el. „Niciodată nu am acționat în așa fel încât să nu respect voința oricărei femei.”

În prezent, Arias trebuie să se confrunte și cu acuzații, firește,  necorelate la acest caz, dar tot de factură penală, pentru legătura sa la aprobarea unui proiect de minerit, la o mină de aur, în favoarea unei companii canadiene, în 2008, înainte ca analizele de mediu necesare să fi fost efectuate.

Von Herold, care este fiica unui parlamentar, și căreia Arias i-a vizitat casa de multe ori cu mama sa, înainte de a se veni pentru a discuta evenimentul de la Viena.

Von Herold pretinde că a divulgat în familie, la cel puțin 15 persoane, despre presupusa agresiune, inclusiv iubitului, mamei, tatălui și fratele ei. Într-un interviu, fratele său a spus că timp de o săptămână după ce sora lui i-a spus despre incident,  „nu s-a simțit în siguranță.”

La un moment dat, anul trecut, ea a scris postări pe Facebook și Instagram unde detaliază afirmațiile sale împotriva lui Arias, dar mai târziu le-a șters la sugestia unui reporter costarican care a avertizat-o că ar putea avea  „repercusiuni negative” .

Confruntarea cu o astfel de plângere severă împotriva unui om precum Arias ar fi fost de neînțeles înainte de valul de  #MeToo răspândit în Statele Unite, a spus Von Herald. După ce a văzut acuzațiile împotriva unor personaje majore americane cum ar fi Bill Cosby și Harvey Weinstein, ea explică faptul că a fost în cele din urmă motivată să vină cu povestea ei, atunci când a văzut sportivele depunând mărturie împotriva doctorului olimpic Larry Nassar.

 „Toate celelalte femei, așa a fost, m-au ajutat”, a spus ea. „Așa că m-am gândit că poate și eu pot ajuta pe alții”

De asemenea, ea a declarat că știa că orice alte femei tinere care lucrau în jurul Arias erau în pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.