Franța – STOP certificatelor de virginitate, ginecologii: „O greșeală” – Reacții

Franța – STOP certificatelor de virginitate, ginecologii: „O greșeală” – Reacții

Guvernul ar dori să desființeze practica – răspândită în lumea islamică – definită de medici înșiși ca „barbară, înapoiată și sexistă”.

Medicii avertizează însă: „Trebuie să dăm adesea acest certificat unei tinere pentru a-i salva viața”.

În Franța, se anunță o lege prin care se elimină certificatele care atestă virginitatea unei femei.

Dar un NU aprobării sale vine tocmai de la cei care eliberează aceste certificate – în ciuda lui – ginecologii, care s-ar opune în continuare noilor prevederi,

… pentru a proteja siguranța celor mai vulnerabile femei în fața părinților sau a viitorilor soți musulmani care uneori au nevoie de acest certificat.

„Refuzul certificatelor de virginitate înseamnă apărarea libertății femeilor și a dreptului lor fundamental de a-și controla propriile corpuri”.

Dar, totuși, „în lumea reală”, aceleași certificate sunt încă necesare pentru a proteja fetele sau tinerele musulmane în fața lumii masculine, pentru care virginitatea rămâne o condiție „obligatorie” pentru căsătorie.

Acesta este, pe scurt, motivul pentru care unii medici și ginecologi din Franța s-au opus proiectului de lege prin care guvernul francez a decis să interzică certificatele de virginitate.

Poziția OMS – Decizia guvernului francez face parte dintr-un proiect mai larg care vizează limitarea așa-numitului „separatism islamic”,

… fenomenul prin care unele grupuri pot forma comunități separate de statul în care trăiesc.

Organizația Mondială a Sănătății însăși s-a alăturat timp de doi ani abolirii acestor certificări, considerate „dureroase, umilitoare și traumatice, o încălcare a drepturilor omului femeilor și fetelor”.

Dar atitudinea prohibiționistă – subliniază ginecologii – deschide calea către soluții mai puțin sigure, cum ar fi practicile clandestine sau călătoriile în străinătate.

Iar victimele ar fi exclusiv femei care trăiesc în familii fundamentaliste.

„Se întâmplă să trebuiască să oferim acest certificat unei tinere pentru a-i salva viața” – concluzionează medicii – „iar vizita este o oportunitate de a elibera femeile de dominația bărbaților și a familiei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.