George Clooney a scris un eseu puternic despre revoltele rasiale din America 

„Aceasta este pandemia noastră. Ne afectează pe toți și în 400 de ani încă nu am găsit un vaccin."

George Clooney a scris un eseu puternic despre revoltele rasiale din America

George Clooney a scris un eseu puternic despre revoltele rasiale răspândite în Statele Unite, declanșate de moartea tragică a lui George Floyd, din vina poliției Minneapolis. Potrivit DailyMail.

„Nu există nici o îndoială că George Floyd a fost asasinat”, a început Clooney, 59 de ani, în articolul publicat de The Daily Beast.

„Aceasta este pandemia noastră. Ne afectează pe toți și în 400 de ani încă nu am găsit un vaccin.”

Clooney a scris în timp ce America se îndreaptă spre o nouă săptămână de tulburări civile, în timp ce liderii politici se luptă pentru a controla izbucnirea furiei generale generate de brutalitatea poliției.

Vorbind despre rasismul sistematic care este încorporat în istoria americană, actorul a adăugat: „Furia și frustrarea pe care o vedem jucând din nou pe străzile noastre sunt doar o amintire a cât de puțin am crescut ca țară în păcatul nostru originar al sclaviei „.

„Avem nevoie de o schimbare sistematică în aplicarea legii și în sistemul nostru de justiție penală.

Avem nevoie de politicieni care să reflecte echitatea de bază pentru toți cetățenii lor în mod egal”, a continuat Clooney.

În contrast puternic cu președintele Trump, el a adăugat:

„Nu lideri care alimentează ura și violența ca și cum ideea de a împușca jefuitori nu ar putea fi altceva decât un fluier rasial pentru câini. Bull Connor a fost mai subtil.”

Theophil Eugene ‘Bull’ Connor a fost un politician american care s-a opus puternic mișcării drepturilor civile în anii ’60.

Clooney, care este căsătorit cu avocatul drepturilor omului, Amal Clooney, și-a încheiat eseul cerând americanilor să voteze pentru schimbare.

„Deci, săptămâna aceasta, în timp ce ne întrebăm ce va fi nevoie pentru a rezolva aceste probleme aparent insurmontabile, amintiți-vă doar că…

…am creat aceste probleme, astfel încât să le putem rezolva. Și nu există o singură cale în această țară de a aduce o schimbare de durată: votul „.

Între timp, a fost dezvăluit luni că președintele Trump le-ar fi spus guvernatorilor, în timpul unei videoconferințe, că sunt „slabi” și că trebuie să „domine” orașele devastate de revolte ori vor să pară „cretini”…

„Trebuie să dominați, dacă nu dominați, vă pierdeți timpul. Vor călca peste voi, arătați ca o grămadă de cretini. Trebuie să dominați”

„…acestea se întâmplă doar fiindcă sunteți slabi și majoritatea dintre voi sunteți slabi”, a adăugat Trump, a informat CNN, precizând că, …dacă guvernanții și liderii locali ar fi mai duri asupra rebelilor, ar exista o distrugere mai mică în orașele principale…

„Trebuie să arestați oameni, trebuie să îi urmăriți pe oameni, trebuie să îi puneți în închisoare pe 10 ani și nu veți mai vedea aceste lucruri niciodată”, a spus Trump în timpul convorbirii video-telefonice de 55 de minute.

 „O facem în Washington DC. Vom face ceva ce oamenii nu au mai văzut până acum.” amenință ferm Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.