Germania recrutează militari cetățeni europeni

Armata germană încearcă să recruteze cetățeni străini din Uniunea Europeană, în încercarea de a compensa ani de sub-investiții care au atras critici din partea președintelui Trump și a altor aliați NATO.

Inspectorul general al armatei, Eberhard Zorn, a spus ziarului german Funke că armata a trebuit să privească în toate direcțiile în momente de lipsă de personal calificat, cu E.U. cetățenii fiind „o opțiune” pentru a umple posturi precum medici și specialiști IT.

El a recunoscut că Bundeswehr are nevoie de personal și că armata a trebuit să „împingă greul spre o nouă generație potrivită”. Legile actuale din Germania permit numai cetățenilor germani să fie membri ai armatei.

Zorn a recunoscut că ideea de cetățeni străini care să adere la armata germană ar putea fi o pastilă dificilă de înghițit pentru alte provincii, în special cele din estul Berlinului.

Germania a stabilit un obiectiv de creștere a personalului militar cu 21.000 în aproximativ șapte ani. Forța militară constă în prezent de mai mult de 182.000 ostași.

Germania și alte țări europene au fost criticate pentru faptul că nu cheltuiesc suficient pentru armată, în ciuda amenințărilor din ce în ce mai mari pentru Europa.

În timpul summitului NATO de vară, Trump a criticat țări precum Franța și Germania pentru că nu și-au îndeplinit angajamentele.
„Multe țări din NATO, pe care ne așteptăm să le apărăm, nu numai că nu își îndeplinesc angajamentul actual de 2% (care este deja mic), dar sunt delincvente și de mulți ani în plățile care nu au fost făcute”, a scris el într-un tweet, întrebând: „Vor rambursa SUA?”

Guvernul german sa angajat recent să-și majoreze bugetul de apărare de la 1,2% la 1,5% din produsul său intern brut până în 2024.

Cifra este cu mult sub 2% din PIB-ul pe care NATO trebuie să-l cheltuiască.

Potrivit BBC, în starea sa actuală, militarii germani sunt îngrozitor de nepregătiți pentru potențiale conflicte, cu o mare parte a forței care nu este pregătită pentru luptă.

Un raport în Die Zeit susține că avioanele de aviație existente, tancurile, elicopterele și navele erau în stare „dramatic rea”, în timp ce submarinele sau avioanele de transport mari nu sunt pregătite pentru luptă.

Din aproape 100 de tancuri nou construite, avioane de luptă și elicoptere, doar o treime sunt de fapt gata de desfășurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.