Google interzice reclame pentru leacurile miraculoase și pentru îngrijiri medicale fără o bază științifică, tratamente care se pot dovedi „înșelătoare și periculoase”

Google interzice reclame pentru leacurile miraculoase și pentru îngrijiri medicale fără o bază științifică, tratamente care se pot dovedi „înșelătoare și periculoase”

Google va interzice reclamele de la companii care folosesc tehnici medicale neaprobate sau experimentale.

Începând cu luna octombrie, noua politică Google Ads nu va permite anunțurile care au conținutul „majoritatea terapiilor cu celule stem și gene”.

Pentru protejarea utilizatorilor a decis să ia această prevedere în urma „creșterii subiecților răi care încearcă să profite de utilizatorii bolnavi, oferindu-le tratamente netestate și înșelătoare.

”De multe ori aceste tratamente pot duce la rezultate periculoase și credem că nu ar trebui să aibă spațiu pe platformele noastre ”.

Pentru a stabili dacă un agent de publicitate sau un site web vizat încalcă această politică, Google poate revizui informații din diverse surse, inclusiv reclame, site-uri, conturi și alte surse terțe.

„Vom interzice publicitatea tratamentelor care nu au o bază biomedicală sau științifică consolidată. Noua politică include, de asemenea, tratamente bazate pe știință a căror experimentare este încă într-o fază experimentală”, reiterează Google.

Plângerea oamenilor de știință –  Decizia a fost luată în urma raportării unor reclame, în care clinicile care foloseau celule stem se asigurau că tratamentele lor erau eficiente împotriva bolilor precum degenerarea maculară, scleroza laterală amiotrofică (ALS), scleroza multiplă și boli pulmonare degenerative.

Oamenii de știință și asociațiile medicale au raportat că unele companii intenționează să profite de speranțele pacienților grav bolnavi, adesea punându-le sănătatea în pericol.

„Noua politică Google”, a declarat Deepak Srivastava, președintele Societății internaționale pentru cercetarea celulelor stem, un grup de oameni de știință care au sfătuit Google „este un pas necesar și binevenit pentru a stopa comercializarea produselor medicale de către subiecți fără scrupule“.


Pe de o parte este foarte bine, pe de alta, miroase a ”ordin” din partea concernelor farmaceutice uriașe care vor monopolul manipulării oamenilor… știindu-se faptul că industria farmaceutică de nivel corporatist, face totul pentru îmbolnăvirea populațiilor ca apoi să-i stoarcă de bani… aici Google nu are nimic de zis, fiindcă și Google face parte din instrumentele stăpânilor lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.