Greta Thurnberg supusă unor afirmații scandaloase că nu este „suficient de sexy”

Greta Thurnberg, în vârstă de 16 ani, este supusă unor afirmații scandaloase că nu este „suficient de sexy”

Activista Greta Thunberg a fost atacată verbal de intelectuali francezi de stânga, în vârstă, care spun „nu este suficient de sexy”.

Arogantul Bernard Pivot, în vârstă de 84 de ani, a numit-o pe activista climatică de 16 ani ca „suedeza furioasă”, în timp ce un altul, Michel Onfray, a comparat-o cu o „păpușă de silicon”.

Provocările lor au fost raportate de Sunday Times, după ce susținătorul campaniei a spus că nu poate înțelege de ce adulții și liderii mondiali ar râde de copii și adolescenți doar pentru că aceștia au acționat în concordanță cu oamenii de știință.

Filosoful și scriitorul Onfray, de 60 de ani, a poreclit-o „cyborg” înainte de a descrie sarcastic colegii activiști ai climei drept o „turmă de oi”.

El a scris: „Te face să te gândești la acele păpuși de siliciu care anunță sfârșitul umanității, epoca post-umană. Are fața, vârsta, sexul și corpul unui cyborg din mileniul al treilea. Aspectul său este neutru, este, din păcate, precum încotro se duce umanitatea”.

Pivot, președintele completului care acordă prestigiosul premiu Goncourt pentru ficțiune, s-a referit la ea într-un mod  deloc liniștitor, în timp ce a comparat meritele sexuale ale fetelor suedeze, britanice și franceze.

El a spus: „În generația mea, băieții alergau în spatele a petite anglises sau petite suédoises: aveau reputația de a fi mai puțin blocate decât fetele franceze. Dar îmi pot imagina că un adolescent se teme de Greta Thunberg”.

Unii dintre adepții lui pe Twitter i-au aprobat comentariile, spunând că nu au găsit-o atrăgătoare pe Greta. Dar și o persoană dezgustată l-a numit pe Pivot un „porc gras și misogin”.

Și jurnalistul de televiziune Francois Beaudonnet a subliniat că atacă „un adolescent autist” – în contul său de Twitter, Thunberg susține că este „un activist de mediu cu Asperger”.

Aspergerul său a fost batjocorit de filosoful Pascal Bruckner, în vârstă de 70 de ani, care a susținut că Thunberg îl flutură „ca pe un titlu de noblețe”. El a mai spus că are un chip „înfricoșător”.

Un alt filozof în vârstă de 70 de ani, Alain Finkielkraut, a recomandat oamenilor să nu se „încline în fața unui copil de 16 ani”, întrucât „există lucruri mai bune de făcut”.

”Am devenit prea zgomotoși pentru a fi gestionați de oamenii mari, așa că oamenii vor să ne închidă gura” spune Greta Thunberg.

Întrebată despre președintele american Donald Trump și alții – în special bărbați mai în vârstă – care au batjocorit-o, activista a spus că probabil consideră că viziunea lor mondială și interesele lor sunt amenințate de activismul climatic…

Ea a spus la o demonstrație la Montreal: „Am devenit prea zgomotoși pentru ca oamenii să ne poată face față, așa că oamenii vor să ne închidă”. „Ar trebui să o luăm și ca pe un compliment”.

Într-o aparentă atmosferă sarcastică gen Thunberg, în urma arenei sale de lideri mondiali la summit-ul ONU privind climatul, Trump a replicat: „Pare o fată foarte fericită care așteaptă un viitor luminos și minunat. Atât de frumos de văzut!”

Emmanuel Macron a cântărit și el săptămâna trecută, avertizând că poziția sa „radicală” riscă „să deprime o generație”.

Președintele francez și miniștrii săi au primit observațiile Gretei la summit, după ce au identificat Franța pentru că nu ar fi făcut suficient pentru a combate încălzirea globală.

Activista a declarat vineri că ”nu poate înțelege de ce adulții ar alege să batjocorească copiii și adolescenții doar pentru a comunica și a acționa împotriva științei în vreme ce ar putea face ceva bun”.

Ea a adăugat: „Vom face tot posibilul pentru a împiedica agravarea acestei crize (ambientale), chiar dacă aceasta înseamnă să sari peste școală sau muncă. Oamenii au vorbit. Și noi vom continua să vorbim până când liderii noștri ascultă și acționează. Suntem schimbarea și schimbarea vine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.