Greve, săptămâna neagră pentru călători: trenurile și transportul public local în grevă miercuri, iar transportul aerian, vineri

O mobilizare sindicală a pus în aplicare greva pentru …a oferi sprijin platformei unificate de propuneri sub sloganul ”să repunem în mișcare țara”, adresată guvernului.

„Va fi o săptămână de neplăceri pentru călătorii italieni și pentru turiști”. După începerea dezastruoasă de luni, 22 iulie, cu traficul feroviar blocat pentru incendiul la nod de Florența, lucrurile nu se vor îmbunătăți în zilele următoare.

Pentru miercuri, 24 iulie, sindicatele au declarat o grevă generală în transporturi. Transportul public local, feroviar, de marfă și logistică, maritime și porturi, autostrăzi, taxiuri și închirieri auto, în timp ce vineri, 26 iulie, sectorul aerian va fi oprit.

Directorii naționali ai FILT CGIL, Fit CISL, Uiltrasporti declară grevă „pentru a oferi sprijin platformei unificate de propuneri adresată guvernului”.

Motivele? „pentru prima dată în cea mai recentă istorie”, spune un secretar general sindicalist, Stefano Malorgio, „guvernul care se distinge prin lipsa de răspunsuri strategice, nu a convocat sindicatele, și a făcut acest lucru prin reuniuni sporadice, pentru gestionarea crizelor individuale.”

„În urma acestei nevoi de alegeri”, solicită managerului național al FILT CGIL, „trebuie să deschidem o dezbatere punct-cu-punct privind infrastructura, politica din transporturi și normele pentru a se ajunge cumva la semnarea unui pact pentru transport, care începe de la actualizarea planului general de transport și logistică, și care ia în considerare nevoile de mobilitate ale oamenilor și ale bunurilor.”

Orele de grevă din 24 iulie – miercuri, implică firma milaneză ATM: greva personalului și a celor care operează atât la suprafață, cât și la metrou, este de așteptat să fie de la 18.00 la 22.00.

Stop, de asemenea, la Roma, pentru firma Atac, de la 12,30 la 16,30. În timpul grevei, neîntrerupte, nu va fi nici o garanție de serviciu pe întreaga rețea Atac, serviciu de bilete, de birou, nu va fi garantat lucrul nici în stațiile de linii feroviare, de metrou, care vor rămâne eventual deschise, nu va fi garantată operativitatea ascensoarelor, scărilor mobile, autobuzele de înlocuire a căii ferate Roma-Viterbo.

Personalul de la Liberty Lines, o companie de transport siciliană, liniile regulate din Basilicata, din Umbria Sita Nord, BusItalia din Veneto, Nova din Torino, Cotral Lazio, vor fi oprite. Greva va implica, de asemenea, întreg transportul feroviar, de la ora 09.00 la 17.00.

Orele de grevă din 26 iulie – vineri, transportul aerian va rămâne la sol timp de patru ore, cu excepția controlorilor de zbor Enav, de la 10.00 la 14.00.

În schimb, greva personalului Alitalia, vineri, va avea o lărgire orară de 24 de ore, decisă de Anpac, Anpav, ANP, USB, Cub-trasporti și Air Crew Committee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.