Haos la Roma în timpul evacuării fostei școli ocupate în Via Cardinal Capranica

Tensiuni create cu ocazia evacuării unei foste școli ocupate: deșeuri arse și baricade ridicate de ocupanți.

Au fost o aruncare obiecte de la ferestrele clădirii împotriva Poliției care a răspuns ferm.

Haos la Roma în timpul evacuării fostei școli ocupate în Via Cardinal Capranica. Unii ocupanți au creat baricade cu anvelope și gunoi la care au dat foc în afara clădirii.

Zeci de ocupanți au părăsit clădirea: sunt aparent străini și au cărucioare cu copii. Pe megafon, poliția a continuat să trimită mesaje liniștitoare: „pe măsură ce ieșiți, veți găsi soluțiile pentru locuințe deja rezolvate.”

Dar foștii ocupanți sunt disperați: „ni s-a spus să ieșim în 10 minute.” Foștii ocupanți și-au adunat bunurile în curtea proprietății, sub ochii a două echipe de Poliție și Carabinieri.

Cel mai disperat ocupant pare a fi o femeie italiană care nu a părăsit clădirea și are un schimb verbal tensionat cu poliția: „eu sunt italiană ca tine, se spune mereu ”mai întâi italienii”, dar mai întâi italienii o p… Unde mă duc acum? …răspunde-mi”.

În timp ce zeci de foști ocupanți s-au adunat în curte, câteva duzini sunt încă văzute la ferestre, care nu au părăsit clădirea.

Mișcări în Piazza Clemente XI – unii membri ai mișcărilor au blocat Piazza Clemente XI, demonstrând. S-au peste o sută de oameni cu bannere. Liderul grupului Demos în Consiliul regional din Lazio, Paolo Ciani, care de aseară se află la fosta școală din Via Capranica, relatează acest fapt.

„Clădire periculoasă, fără nicio indulgență”-fără toleranță și fără toleranță față de oamenii violenți ocupând abuz, incendiind, sau pe cei care atacă forțele de ordine. Clădirea este periculoasă, imigranți și centre sociale care fac baricadele pun ei înșiși în pericol siguranța femeilor și a copiilor. Cetățenii romani și italienii merită legalitate. Ne recuperăm anii de absență în acest sens.” – spune Matteo Salvini, comentând cu privire la evacuarea organizată la fosta școală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.