IMM-urile sunt în ruină, băncile refuză să le acorde împrumuturi garantate de guvern

IMM-urile sunt în ruină, băncile „refuză să le acorde împrumuturi garantate de guvern”

Aproape o cincime din întreprinderile mici din Marea Britanie ar putea fi forțate să închidă în următoarele patru săptămâni după ce a rămas fără bani, din cauza plângerilor pe care băncile refuză să le împrumute credite susținute de guvern.

Mulți patroni au declarat că băncile au refuzat plățile de urgență pentru că nu îndeplinesc criteriile cerute, în timp ce alții nu au putut primi comunicări sau li s-a spus că banii vor dura săptămâni până să intre în conturi.

Mark Fuller, proprietarul Karma Sanctum din Soho, a declarat că nu este în măsură să solicite fonduri, deoarece nu poate garanta că afacerile sale vor putea începe să ramburseze după șase luni în cazul unei opriri îndelungate.

„Împrumutul este în condiții comerciale normale, ceea ce nu este în regulă”, a spus el pentru DailyMailOnline. „Guvernul și Barclays mi-au spus deja că singura modalitate de a obține un împrumut este să îmi reduc personalul.”

Plățile au fost refuzate altor patroni pentru a avea rezerve importante de numerar

…deși temerile că nu ar fi suficiente pentru a dura cât blocajul sau pentru că dețineau proprietăți care ar putea fi folosite ca garanție pentru un împrumut comercial normal

Scott Littlefield, de la SPL Management, o companie imobiliară bazată pe Poole, a declarat pentru DailyMailOnline:

„Această schemă nu este potrivită pentru scop. Banca noastră, Nat West, este practic inaccesibilă, iar personalul sucursalelor poate avea grijă numai de probleme bancare personale, nu pentru afaceri.”

Cercetările publicate astăzi de BBC sugerează că între 800.000 și un milion de companii ar putea fi obligate să își închidă ușile, deoarece nu mai pot acoperi chirii, salarii sau plăți către furnizori.

Rishi Sunak a anunțat luna trecută că „orice afacere bună aflată în dificultate financiară” care ar necesita numerar pentru a plăti chiria, salariile sau furnizorii ar putea primi un împrumut motivat de încetarea activității pentru Coronavirus în condiții avantajoase.

Împrumuturi de până la 5 milioane de lire sterline sunt disponibile oricărei companii cu o cifră de afaceri de până la 45 de milioane de lire sterline și includ un an de dobândă plătită de guvern și rambursări flexibile de până la șase ani.

Cu toate acestea, companiile pot obține bani doar dacă nu pot împrumuta în mod normal, cum ar fi asigurarea împrumuturilor contra valorii unei proprietăți.

Dacă patronii solicită peste 250.000 de lire sterline, trebuie să semneze o garanție personală, ceea ce înseamnă că proprietatea lor este pierdută dacă blocajul continuă luni întregi și ei nu pot rambursa banii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.