În anul centenarului vom avea, în total, încă 100 de kilometri de autostradă… dacă nu va ploua!

Dacă vremea rămâne prietenoasă şi vor putea fi terminaţi cei aproximativ 60 de kilometri care sunt în lucru şi acum, vom avea 100 de kilometri de autostradă în acest an. Nu mai este mult: lucrările sunt gata în proporţie de peste 90 la sută, dar problemele sunt recunoscute şi de oficialii Companiei de autostrăzi: dacă vom avea o iarnă timpurie, şantierele se vor prelungi şi anul viitor.

Ultimii 3,3 kilometri ai autostrăzii București-Ploiești sunt aproape gata. Mai trebuie trasate marcaje pe asfalt, iar pe pod se montează încă parapete și rosturi de dilatare.

Constructorul, o companie elenă, a adus inclusiv muncitori din Grecia pentru ca lucrările să fie gata cât mai repede.

Odată cu Autostrada urbană va fi deschis circulației și nodul rutier de la Moara Vlăsiei. Rămâne nerezolvată, însă, problema intrării în București: lucrările de lărgire a şoselei Fabrica de Glucoză abia au început.

Până la sfârșitul anului, ar mai trebui recepționați încă 15 de km din Autostrada Transilvania, între Ungheni și Iernut. Dar și loturile trei și patru ale autostrăzii Lugoj-Deva, 45 de kilometri între Şoimuş și Coşeviţa.

În momentul în care loturile 3 si 4 vor fi terminate, se va putea circula pe autostradă fără întrerupere de la Sibiu până la Vama Nădlac. Dar numai dacă vremea va fi prietenoasă și pe şantiere se va putea lucra zilnic.

Anul acesta au fost deschiși circulației 30 de km din Autostrada Sebeș – Turda şi o porţiune de aproape zece kilometri din Autostrada Transilvania, între Gilău și Nădășelu. Pentru moment, bilanțul lucrărilor recepționate este cu puțin peste 40 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.