ÎNCOTRO DOAMNE? – Iepurașul de Paște și Oul de Paște obiceiuri păgâne opuse creștinismului

Paștele și Crăciunul sunt cele mai mari și mai importante praznice creștinești. Paștele înseamnă Învierea, Crăciunul este celebrarea nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Societatea modernă a transformat acestea în sărbători cu scop comercial, care să atragă norodul prin produse specifice spre consum, spre îmbuibare și dezmăț, răstălmăcind sensul spiritual profund, denaturând adevărul creștin, ba chiar rătăcind credința spre erezii.

Iisus Înviat

Nimic nu este nou sub Soare!… Vă invit la un periplu prin istorie…

Începuturile Paștilor în negura istoriei

Nimrod, nepotul lui Noe, a renunțat să-L urmeze pe Dumnezeul bunicului său și a devenit un conducător tiran.

Potrivit relatării biblice, ca rege, Nimrod a construit Babelul, Ninive, Asur, Calah și alte cetăți, toate fiind cunoscute pentru modul lor de viață extrem de rău și pervers.

Atunci când Nimrod a murit, soția lui, regina Semiramis, l-a zeificat ca fiind zeul Soarelui sau dătătorul de viață.

Mai târziu, el va deveni cunoscut că Baal, iar toți cei care au urmat religia Semiramis creată în numele ei, vor fi numiți închinătorii lui Baal.

Ei au devenit asociați cu idolatria, închinarea demonică, sacrificarea oamenilor și alte practici demonice.

Originea Paștilor implică nașterea fiului ilegitim al lui Semiramis, Tamuz.

Cumva, Semiramis a convins poporul că Tamuz este de fapt Nimrod renăscut. Fiindcă oamenii tot așteptau mântuitorul promis încă de la începutul omenirii (vezi Geneza 3:15), ei au fost păcăliți de Semiramis să creadă că Tamuz este mântuitorul, și că… iarăși nimic nou, chiar ar fi fost conceput …în mod supranatural.

Înainte de aceasta, pe lângă închinarea la Tamuz (sau Nimrod renăscut), oamenii o venerau pe Semiramis că zeița fertilității. În alte culturi, ea a fost numită Iștar, Astur și desigur, Easter (cum se spune și astăzi în engleză la Paște?)

Originea Paștelui ne duce înapoi la ritualul de primăvară instituit de Semiramis după moartea lui Tamus, care potrivit tradiției, a fost omorât de un mistreț.

Legenda continuă, afirmând că prin puterea lacrimilor mamei sale, Tamus a fost înviat în forma unei noi vegetații care a ieșit pe pământ.

Conform Bibliei, este vorba de cetatea Babel unde oamenii au construit un turn pentru a-l sfida pe Dumnezeu.

Până în momentul acela, toți oamenii de pe pământ vorbeau aceeași limba. Construirea turnului Babel, așa cum este descrisă în Geneza 11:7, a fost oprită prin încurcarea limbilor pentru a-i opri de la această unitate a lor în credințele false.

Deoarece oamenii au plecat de acolo apoi în alte țări, mulți au luat practicile păgâne cu ei.

Tradițiile contemporane cum este Iepurașul de Paște și Oul de Paște la fel își au originea în practicile stabilite de Semiramis.

Datorită naturii lui prolifice, iepurele mult timp a fost asociat cu fertilitatea zeiței Iștar. Babilonienii din antichitate credeau într-o fabulă despre un ou care a căzut din cer în răul Eufrat și din care a ”ieșit” Regina Astarta (un alt nume pentru Iștar sau Semiramis).

Iată cum negustorii zilelor noastre, pretinzându-se evlavioși, ne oferă ce? Produse păgâne, opuse credinței: Iepurașul de Paște și Oul de Paște

oul sau iepurele de paști

Ziua Învierii pentru creștini

Pentru creștini, originea Paștilor este răstignirea și învierea lui Iisus Hristos petrecută acum aproximativ 1987 de ani.

Conform relatărilor Evangheliilor, Iisus Hristos, adevăratul Mesia promis în Vechiul Testament, a fost răstignit și a înviat în timpul Paștilor evreiești. Pesah, însemnând trecerea, eliberarea evreilor din robie, fuga din Egipt.

De când acest eveniment îngrozitor a avut loc, răstignirea, cei care au crezut în Hristos ca fiind Mesia, au ținut acea zi și de multe ori o celebrau împreună cu Paștele tradițional evreiesc.

Pentru că Evanghelia s-a răspândit la națiunile ne-iudaice, printre oamenii care nu au avut o istorie a celebrării Paștilor, multe ritualuri păgâne ale Paștilor în mod treptat au fost împletite cu ”ziua Învierii” numită de Biserica Creștină.

Neascultarea poruncilor lui Dumnezeu pentru ciudatul confort al lumii este la fel de veche încât am crede că are aceeași vârstă cu umanitatea. Nu mereu și nu toată suflarea a ținut Paștele lor.

De exemplu, în istoria recentă, de fapt, în istoria Americii, Paștele a fost anulat ca sărbătoare de către fondatorii puritani ai națiunii și nu a fost ținut decât după Războiul Civil.

Învierea lui Iisus

Creştinii cred că Hristos de fapt este Mielul Paştilor despre care se vorbeşte în Exod, pentru că El însuşi a devenit perfectul sacrificiu pentru păcatele tuturor oamenilor.

Dar în timp ce creştinătatea se răspândea pe întreg teritoriu non-creştin, celebrarea Paștilor a fost treptat combinată cu rituale pagâne de primavară.

Ceremoniile moderne sunt rezultatul acestui compromis. În acelaşi timp sărbătoarea de Paşte este adesea singură zi în care oamenii mai trec pragul unei biserici și împart Lumina lui Iisus Hristos, că în restul anului …o evită…

Prin tradiţie, mielul trebui să fie sacrificat în timpul Paştelui şi selectat patru zile înainte de sacrificiu. Și Iisus a mers călare pe măgar și a intrat în Ierusalim patru zile înainte să fie crucificat.

Carnea de miel a fost înjunghiată tradiţional la ora 3 după masă . Și Iisus a rostit cuvintele ”s-a terminat” şi a murit pe cruce pe ora 3 p.m (această este cunoscută în mod tradiţional ca Vinerea Mare.)

Paștele cunoscut ca ziua de Înviere este evenimentul după care toată  credinţa creştină depinde.

Pavel (Saul inițial) era un lider evreiesc ostil care persecuta creștinii până s-a convertit când l-a întâlnit pe Iisus în drumul spre Damasc (Acte 9). Ca martor lui Hristos, Pavel a fost foarte clar că… fără înviere, nu este bază pentru credinţa în Hristos.

”Dacă nu este o înviere a morţilor, nici Hristos n-a înviat. Şi dacă n-a înviat Hristos, atunci propovăduirea noastră este zadarnică, şi zadarnică este şi credinţa voastră.” 1Corinteni 15:12-29

După ce Hristos a fost născut, El a îndeplinit prorociile despre Isus Hristos în Noul Testament. Până la Învierea, răstignirea și Înălţarea Lui,

El a îndeplinit mai mult de 300 de prorocii. Aceste numere oferă dovezi că Isus Hristos a fost Mesia promis, deși, zi de zi, clipă de clipă, oriunde în lume, El împlinește pe tăcute miliarde de minuni…

Și fără îndoială că și ție ți-a făcut vreo minune dar nu ai văzut-o așa, ai ignorat-o sau… ți-a schimbat inima într-atât încât să-i fii demn credincios.

Așadar, să lăsăm lucrurile lumești și să ne apropiem cu inima de Lumina Învierii, să învie lumina din inimile noastre spre folosul aproapelui.

Paști binecuvântate oameni buni… Să fim noi Lumina Vie din Lumina Învierii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.