Înscriși pe listele de votare pentru prezidențiale 2019 doar 1% din românii plecați din țară

Românul acționează doar când este puternic manipulat. Din proprie inițiativă nu se implică la mai nimic. Așteaptă să o facă alții ca apoi să aibă ce contesta, ce înjura și ce plăcuțe inventa ca semn de protest… Mereu alții să își asume răspunderea.

Dacă la prezidențialele trecute Johannis a primit mandat doar prin manipularea românilor din afara granițelor, de data asta nu a mai fost nevoie… iar alți candidați nu dau doi bani pe cei din afară sau… stai să vezi, încă nu e timpul pierdut, probabil în ultima zi se vor arunca cine știe ce manipulări prin care cei din afară să ”salveze țara!…”

Să fie înscris ca alegător doar 1% pe listele de votare este un semn limpede despre cât la pasă românilor plecați de cine va ieși președinte. Mai interesați au fost la europene, de aproape zece ori mai mult. De ce oare?


Doar 41.003 de români din străinătate s-au înscris pentru votul prin corespondență, la alegerile prezidențiale din această toamnă, până duminică noapte, când s-a încheiat perioada de înregistrare, arată datele de pe site-ul votstrainatate.ro. De asemenea, 38.944 de români s-au înscris ca alegători la secțiile din străinătate.

Natalia Intotero a declarat, în luna iulie a acestui an, că aproximativ 5,6 milioane de români se află în afara granițelor, ceea ce înseamnă că doar aproximativ 1% dintre românii din străinătate cu drept de vot s-au înscris pentru votul prin corespondență. Restul vor vota DIRECT?

Punem pariu că românii din afară nu vor ieși la vot mai mult de 3 sau 4%?

La alegerile europarlamentare din mai, la secțiile din străinătate au votat 375.000 de persoane.

Termenul inițial fusese stabilit pentru 11 septembrie, dar Guvernul a prelungit înscrierile până pe 15 septembrie.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie în ţară şi între 8 şi 10 noiembrie în străinătate.

Scuza multora pare a fi că …nu au cu cine vota. Johannis i-a dezamăgit, cum anume nu se poate ști precis, Dăncilă în niciun caz, cică ar fi prea proastă, dar nu au cunoscut-o, Paleologu e prea …intelectual, bașca și băsist, Barna prea lungău sau unealta corporatiștilor, altul prea pitic… și actoraș slab, și tot așa…! Nu ai cine dom’le!…

Dezamăgirea mare este că oamenii nu au educația democrației, nu știu să gândească cu mintea lor, așteaptă mereu să li se spună ce au de făcut sau ce nu. Știu însă să se vaicăre… să înjure pe cei care au votat și …pe cel votat.

Sudalma este mantra românului, rugăciunea lui cea de toate zilele. Fir-ar mama lor de hoți! spune cu năduf în vreme ce lasă casa minții vraiște, să intre adevărații hoți: nepăsarea, neimplicarea, lenea, năuceala…

La iminentele alegeri pare că, potrivit sondajelor mai mult sau mai puțin credibile, va ieși tot Johannis, așa că …de ce să mai votez și eu, cel din afară… Lasă-i să-l pună tot pe el… și așa nu va face nimic, eventual… va face și el ca președinte o vizită de lucru în România, printre cotidienele vacanțe pe afară!…

Parcă și văd titluri de-o șchioapă în jurnale: Președintele României, Klaus Johannis, va efectua o vizită de lucru în România! Va fi întâmpinat de… 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.