Întoarcerea iernii la sfârșit de Mai în România – ”vara anul ăsta va fi doar într-o joi!”

Întoarcerea iernii la sfârșit de Mai în România – ”vara anul ăsta va fi doar într-o joi!”

Circulă, că așa e românul, o altă glumă pe seama vremii neobișnuite: ”Dacă află IPS Teodosie că a nins, va resărbători și Crăciunul, nu doar Paștile”

Vremea extremă a luat cu asalt toată țara. A plouat torențial în sudul și estul țării, în timp ce în anumite zone ale României a nins, mai exact în județul Alba zăpada a acoperit străzile.

Localnicii au surprins imagini inedite cu ninsoarea abundentă. Filmarea postată pe Facebook de Alina Dodenciu, arată că la Rânca ninge ca-n povești.

Vremea continuă să fie capricioasă în următoarele ore, meteorologii anunțând o avertizare de tip cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice și chiar grindină, ce este valabilă pentru mai multe județe din țară.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul orar 12:40 – 14:00, în județul Constanta se vor semnala grindină de mici dimensiuni și descărcări electrice, averse ce vor cumula 20 – 25 l/mp, dar și intensificări ale vântului.

De asemenea, în județul Alba, atât în zona de munte la peste 1.800 de metri, în peste 20 de localități se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula izolat 20-25 l/mp, grindină de mici dimensiuni și intensificări ale vântului până la ora 13:30.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov continuă lucrările de deszăpezire pe Transfăgărășean.

Marți, 26 mai, utilajele DRDP Brașov au acționat pentru eliberarea unei benzi de circulație care să faciliteze intervenția cu efective mărite.

Operațiunea s-a desfășurat cu dificultate deoarece, în unele zone, stratul de zăpadă bătătorită de pe carosabil depășește 5-6 metri grosime.

În conformitate cu reglementările în vigoare, tronsonul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac – Piscul Negru va fi deschis circulației în data de 1 iulie.

Vara se preconizează că va începe în România după 8 Iunie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.