ITALIA – 3 Iunie 2020 – Ce este permis și ce NU în faza a treia de înlăturare a măsurilor

De astăzi, miercuri, va fi din nou permisă deplasarea între diferite regiuni din orice motiv. Prin urmare, nu va mai fi necesar să semnați și să expuneți nicio auto-certificare.

ITALIA – 3 Iunie 2020 – Ce este permis și ce NU în faza a treia de înlăturare a măsurilor

Începem cu ceea ce …ESTE PERMIS:

1) Deplasări inter-regionale

De astăzi, miercuri, va fi din nou permisă deplasarea între diferite regiuni din orice motiv. Prin urmare, nu va mai fi necesar să semnați și să expuneți nicio auto-certificare.

2) Călătorii în afara granițelor Italiei

În ceea ce privește călătoriile în străinătate, călătoriile cu țările UE și în spațiul Schengen sunt permise începând cu 3 iunie (în statele din afara UE care aderă la acord sunt: Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția).

Puteți merge, de asemenea, în: Regatul Unit, Andorra, Monaco, Republica San Marino și statul Vatican.

3) Distanța socială

După 3 iunie, rămân în vigoare aceleași reguli ca înainte, privind distanțarea socială: un metru distanță, și doi pentru cei care practică activitate fizică sau sport.

Gesturile de afecțiune cum ar fi săruturile și îmbrățișările vor fi permise în continuare numai rudelor sau conviețuitorilor.

4) În autovehicule

Cu mașina, puteți călători împreună doar dacă faceți parte din aceeași familie, altfel vor fi permise maximum două persoane, ambele cu o mască: șoferul și un singur pasager pe bancheta din spate.

Trei persoane, însă, dacă mașina este echipată cu trei rânduri de locuri. Cu motocicleta, va trebui să călătoriți singur: „pasajele” sunt permise numai membrilor familiei sau conviețuitori.

5) Măștile sanitare

De la 3 iunie nu mai este obligatoriu să purtați masca în aer liber în toate regiunile, excepție în: ​​Lombardia, Trentino, Friuli-Venezia Giulia, Piemonte, Campania și în orașul Genova.

Cu toate acestea, masca devine obligatorie peste tot dacă se pierde distanța unui metru.

6) Vacanțe și vizite la o a doua casă avută în proprietate

Începând de miercuri, italienii pot ajunge și la o a doua casă. Hoteluri, pensiuni și case de vacanță pot fi rezervate chiar dacă foarte puțini s-au redeschis deja, în așteptarea autorizației de mobilitate între regiuni și străinătate

7) Spa-uri și stațiuni sau centre de bunăstare

În unele regiuni, cum ar fi Lombardia, spa-uri, centre fitness, piscine și săli de gimnastică s-au redeschis deja weekendul trecut.

Cu toate acestea, trebuie respectată o distanțare interpersonală de cel puțin șapte metri.

8) Distracțiile

Chiar și după miercuri, multe administrații locale mențin interdicția de a fi servite băuturile alcoolice după 21:00.

Localurile pot rămâne deschise și mai târziu, dar sunt obligate să servească clienții doar la mese.

9) Ceremonii

Unele regiuni (Emilia-Romagna, Abruzzo, Campania, Puglia) au permis celebrarea nunților în biserici.

Câțiva membri de familie și prieteni sunt admiși la ceremonii, cu obligația de a purta o mască. Pentru înmormântări, concentrația maximă de oameni se oprește la 15.

Să urmărim acum CE ESTE ÎNCĂ INTERZIS

1) Deplasări

Este posibil ca deplasările să nu fie libere în toate regiunile: în Sardinia, Sicilia și Campania, de exemplu, carantina pentru cei care sosesc din afară este planificată până pe 7 iunie.

Informați-vă înainte sunând la autoritățile locale unde urmează să vă deplasați.

Aceste aceleași regiuni, plus Lazio, pot decide să mențină limitări și izolarea pentru cei care sosesc din alte zone din Italia începând cu 3 iunie

2) Călătorii în afara granițelor Italiei

Călătoria în străinătate rămâne complicată, deoarece puține state și-au deschis oficial granițele către italieni:

Franța (cu auto-certificare), Suedia, Serbia, Albania și Croația (dar numai dacă există o rezervare într-un hotel).

Este posibil ca alte state (Germania, Olanda, Portugalia, Islanda și Turcia) să permită intrarea din Italia doar începând cu 15 iunie.

3) Distanța socială

Aglomerațiile sunt interzise. Întâlnirea cu prietenii este posibilă, atât acasă, cât și afară, dar obligația de a menține distanța interpersonală de cel puțin un metru în orice situație rămâne valabilă și interdicția de a îmbrățișa persoane care nu sunt din familie.

4) Vehiculele personale

Pe o motocicletă nu este posibilă încărcarea prietenilor, ci doar din familie și conviețuitorii.

Diferit pentru Liguria, unde ordonanța vă permite să călătoriți în doi, chiar și între persoanele care nu locuiesc sub același acoperiș, atât timp cât purtați masca și casca.

Cu mașina: Peste două persoane nu pot călători împreună (și în orice caz aveți nevoie de o mască)

5) Masca sanitară

Încă nu este posibil să fii în aer liber fără a purta o mască în: Lombardia, Trentino, Friuli Venezia-Giulia, Campania și în orașul Genova. În Piemont, ordonanța prevede obligația dispozitivului de protecție până la 2 iunie.

6) Umbrela și prosopul de plajă

Pe plajă nu este posibil să plasați umbrela după bunul plac: există linii directoare care prevăd un spațiu de 10 metri pătrați pentru fiecare umbrelă (în Veneto și Emilia-Romagna distanța preconizată între o umbrelă și cealaltă este mai mare, 12 metri)

7) Spa-uri și stațiuni sau centre de bunăstare

Saunele și băile turcești rămân închise. În centrele de wellness, unde obligația de a purta măști rămâne atât pentru operatori, cât și pentru clienți, sunt necesare măsuri speciale, pentru nămol și toate tratamentele care necesită un contactul, cum ar fi masajele.

8) Distracțiile

Este interzis să dansezi: chiar și discotecile se pregătesc să se redeschidă (în Sicilia, de exemplu, începând cu 8 iunie, în timp ce în celelalte regiuni se evaluează data de 15), dar va fi posibil să asculți muzică.

9) Ceremonii

Fără bufet la prânzuri sau mese de nuntă. Sectorul este gata să înceapă din nou, dar rămân câteva restricții: da pentru catering, dar numai cu servicii de masă…

Dacă unele dintre măsuri vi se par fără rost, poate că aveți dreptate, poate nu, important este să evităm amenzile și… infectarea.

Persoanele care au febră sau bănuiesc faptul că au o mică răceală dar neobișnuită, ar face bine să se izoleze și să meargă urgent la medic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.