Italia a anunțat că este prima țară din Europa care deține avioane F-35 operaționale

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Italiene, generalul Alberto Rosso, scrie presa din peninsulă, a anunțat ”o zi foarte importantă pentru Italia”.

Italienii au anunțat că opt avioane F-35A au devenit operaționale, Italia devenind astfel primul stat european care are avioane de generația V complet operaționale, deci gata de luptă. Avioanele se află la Baza Aeriană Amendola.

Italia intenționează să ajungă la 60 de aparate F-35A pe care Forțele Aeriene Italiene să le dețină. Până în 2019, încă 17 avioane sunt așteptate să ajungă sub comanda Romei.

F-35 este cel mai costisitor program de armament lansat vreodată de Pentagon, cu o finanțare estimată la 398,6 miliarde de dolari pentru 2.443 de aparate, adică 163 de milioane de dolari pe unitate.

Acest avion ‘invizibil’, construit de Lockheed Martin și declarat a fi de a cincea generație, este proiectat să fie de șase ori mai eficient decât avioanele actuale în misiunile de luptă aeriană și de supraveghere și de opt ori mai eficace în atacul la sol, potrivit celor care l-au conceput.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.